Tordai Bence: Varga Mihály bátran elfutott

HírKlikk 2021. március 1. 19:50 2021. márc. 1. 19:50

A párbeszédes politikus telefonjával szerette volna rögzíteni, ahogy felkéri a pénzügyminisztert egy költségvetési módosító indítvány támogatására.

„Ezt a papírt szerettem volna aláiratni Varga Mihállyal, aki inkább bátran elfutott – de előtte még az Országgyűlés ülésén is felszólalt, azt sérelmezve, hogy egy képviselőtársa (én) megpróbálta megismertetni vele a közös szűkebb pátriánk javát szolgáló költségvetési törvénymódosítást” – írta Facebook-oldalán Tordai Bence, országgyűlési képviselő és mellékelte az iratot.

A Parlamentben Tordai Bence arra szerette volna rávenni a pénzügyminisztert, hogy írja alá a párt egyik kezdeményezését. Bár ebből az élő közvetítésében semmi nem látszott, a fideszes politikus sérelmezte felszólalásában, amiért Tordai „telefonjával akadályozta” munkáját, majd megkérte, a továbbiakban ne forduljon ilyen elő.

A Párbeszéd politikusa reagált volna a Varga Mihály szavaira, azonban az ülést vezető KDNP-s Latorcai János elvette tőle a szót.

„Csináltunk egy költségvetési módosító indítványt, és van benne egy csatlakozásra való kérést jelentő formanyomtatvány. Úgy gondoltam, felkérem erre Varga Mihályt is, hogy legyen közös előterjesztés, ami szerint elvonunk a motoGP-pályától és a vadászkiállítástól 9,3 milliárd forintot, és átcsoportosítjuk a II-III. kerületi rendelőkre. Ezt próbáltam neki elmesélni, de mellbe lökött, és visszament a helyére, majd sipákolt, mint egy jó focista, amiért inzultálták” – részletezte a hvg.hu-nak Tordai Bence.

A képviselő azért vette elő a telefonját, mert azzal rögzíteni akarta az eseményeket és ezt szerette volna elmondani a Parlamentben is, ahol azonban elvette tőle a szót Latorcai János.

„Úgy tűnik, ha Varga Mihály teszi szóvá, az az ügyrendhez tartozik, ha én, akkor nem” – fogalmazott az országgyűlési képviselő.

„Kedves Mihály! Mostanra rájöhettél, én nem adom fel egykönnyen, és nem veszítem el a derűlátásomat sem. Ha meggondolod magad, még nem késő csatlakozni az indítványunkhoz. Ha nem, akkor sincs baj: a 2022-es bukásotok után olyan parlamenti többség lesz, amely tudja, mik a valóban fontos célok az országban” – üzente Tordai Bence bejegyzésében Varga Mihálynak.

Forrás: hvg.hu