Toroczkai kontra Puzsér: te vagy a hiteles, Vona Gábor inkább szánalmas

HírKlikk 2021. február 21. 15:07 2021. feb. 21. 15:07

Puzsér Róbert és Toroczkai László a Harcosok Klubja című műsorban vitatkozott az emlékezet- és identitáspolitikáról, valamint a harmadik pólus kérdéséről.

Toroczkai László Puzsér Róbert XII. kerületi Turul-szoborról szóló publicisztikája kapcsán a SpiritFM adásában elmondta, hogy Puzsér úgy csinál, mintha az emlékezetpolitika egy kiegyensúlyozott dolog lenne.

„Hány filmalkotás született a holokausztról, hány a drezdai bombázásról, Hirosimáról?” – kérdezte, majd hozzátette, ha kiegyenlített lenne a helyzet, lehetne arról vitázni melyik honvéd volt hős és melyik nem. Toroczkai szerint Puzsér kiindulási pontja téves akkor is, amikor párhuzamot von a Turul-szobor és a Szabadság téri vörös csillag között.

Puzsér szerint a holokauszt egy „nagyon erős autóskártya, ami üti a többit”. A publicista megkérdezte Toroczkait, hogy nem azért kell-e ünneppé nyilvánítani a „Becsület napját”, mert a „Mi Hazánk egykori jobbikos politikusai annyit cukiskodtak kölyökkutyával”?

A Mi Hazánk elnöke emiatt a kérdés miatt kitért Vona Gáborra és elmondta, hogy a 2016-2018 közötti Jobbik alelnöksége arról szólt, hogy a párt vezetéséért harcolt.

Toroczkai szerint két ember képviseli a „nem állok se itt, se ott” álláspontot, az egyik Puzsér Róbert, a másik Vona Gábor.

 „Te vagy a hiteles, Vona Gábor inkább szánalmas” – mondta Toroczkai Puzsérnak, de megjegyezte, hogy nem merné rábízni az országot vagy Ásotthalmot, mert nem tudja eldönteni, hogy mit képviselne a publicista.

Puzsér szerint több ezer órányi hanganyag van fent az interneten ami megmutatja, hogy mit képvisel, de mivel nem indul az ország vezetéséért, ezért ez nem lényeges kérdés. A budapesti választások kapcsán pedig azt mondta a publicista, hogy egy nagyon konkrét, részletesen körülhatárolt programmal készültek, amit végre is hajtottak volna, ha bizalmat kapnak.

„Jobb is lett volna, mint Karácsony programja” – jegyezte meg Toroczkai.

Puzsér Róbert nem érti, hogy a Mi Hazánk hogyan lehetne a harmadik pólus, mivel szerinte jelenleg a nemzeti radikalizmus van kormányon. „A Fidesz felülről diadalra vitte azt a nemzeti radikalizmust amit alulról Vona Gábor és Toroczkai László próbált kevés sikerrel” – fogalmazott a publicista és hozzátette, hogy a Mi Hazánk és a Fidesz testvérpártok, nagyjából hasonlóak, mint az MSZP és a DK, ilyen alapon lehetne a DK is harmadik pólus.

Azok a legalapvetőbb kérdések, amelyekben a Mi Hazánk különbözik a balliberálisoktól és a Fidesztől, azok a legfontosabb kérdések a pártelnök szerint. Példaként hozta a multik támogatását a magyar kis-és közép vállalkozások helyett, és a geopolitikai kérdéseket.

Dúró Dóra könyvdaralásos története kapcsán elmondta, hogy a Fidesz soha nem tett semmit a Pride-dal, az LMBTQ-lobbival szemben, Orbán Viktor is csak az ő akciójukat követően reagált.

„Nem tehetek arról, hogy a Fidesz bizonyos kérdésekben beúszik arra a vízre, ahol a '90-es évek óta vagyok” – mondta Toroczkai, majd megjegyezte, hogy azért ők a harmadik pólus, mert megszavaznak mindent, ami jó a magyarságnak, attól függetlenül, hogy melyik oldal javaslatáról van szó.

A teljes beszélgetés itt hallgatható vissza

Forrás: atv.hu