Törölte Facebook-oldalát a győri fideszes jelölt

HírKlikk 2020. január 16. 17:24 2020. jan. 16. 17:24

Másfél héttel a győri polgármester-választás előtt törölte privát Facebook-oldalát Dézsi Csaba András. A fideszes jelölt, aki a győri kórház kardiológus főorvosa, néhány nappal ezelőtt azzal okozott botrányt, hogy miközben egy szívinfarktusos beteghez riasztották, kampányvideót készített. A bejegyzést alatt – érthető módon – elszabadultak az indulatok.

Dézsi a bejegyzésében akkor ezt írta:

„Hat óra van... S éppen most parkoltam le ide a saját parkolómba(!), merthogy jött egy szívinfarktus és ilyenkor, amikor a város alszik és hát még a sürgősségin is nagy nyugalom van és csend..., hát jövök és megint csak megmentjük egy ember életét”

A botrányos posztot követően, igyekeztünk megtudni, mi is történt pontosan január 4-én hajnalban a győri kórházban. 

Felhívtuk a sürgősségi osztályt, ahol a diszpécser arról informált, hogy nem informálhat. Megkerestük a helyi mentőszolgálat munkatársát is, aki szintén elutasító válasszal reagált, amit természetesen elfogadtunk, elvégre a szakmai protokoll tiltja bármilyen információ közvetlen kiadását.

Ezt követően lekerült a kompromittáló videó dr. Dézsi Csaba András közösségi oldaláról, és most a teljes oldalt törölték...