Tóth Bertalan: a felelősség az Öné, miniszterelnök úr!

HírKlikk 2020. március 16. 12:07 2020. márc. 16. 12:07

Az MSZP támogatni fog minden olyan intézkedést a koronavírus-járvány ügyében, amely a magyar emberek biztonságát, egészségét és megélhetésük garantálását szolgálja – mondta Tóth Bertalan, az MSZP elnöke és országgyűlési frakcióvezetője hétfőn, a Parlamentben.

Nem tud azonban szó nélkül elmenni amellett, amikor a kormánykommunikáció a bizalmat gyengíti, amikor az orvosi kamara javaslatait politikai támadásnak veszi, nem tér ki a védőfelszerelések valós számára, a digitális oktatást pedig a kormány nem szervezte meg.

A szocialista politikus bérgarancia-alapot javasolt a fizetés nélküli szabadságra küldött dolgozók részére, javasolta a munkanélküli-ellátás meghosszabbítását, a családi pótlék megemelését, elbocsátási stopot a nagyobb vállalatok és a multinacionális cégek részére, és a nyugdíjprémium előbbre hozott kifizetését.

Azt mondta: mivel az MSZP számára is a magyar emberek biztonsága a legfontosabb, ötpontos védelmi csomagot terjesztenek a mai napon az Országgyűlés elé, amely „talán segít a kormánynak a döntések meghozatalában”.

Jelezte azonban: a járványt illetően, minden döntést a kabinet tud meghozni, ezért annak kezelésében minden felelősség Magyarország kormányáé.

„Minden felelősség az öné, miniszterelnök úr” – jelentette ki.