Tóth Bertalan: bízom az újabb ellenzéki sikerben

HírKlikk 2020. február 15. 12:22 2020. feb. 15. 12:22

Annak ellenére, hogy a kormánypárt nem mert önálló jelöltet állítani, heten is indulnak a megüresedett posztért a holnapi dunaújvárosi időközi választáson Fejér megye 4-es egyéni választókerületében.

A választást azért kellett kiírni, mert Pintér Tamás októberben Dunaújváros polgármestere lett, és összeférhetetlenség miatt, le kellett mondania parlamenti mandátumáról. A kormánypárt részéről nem kis zavar támadt a jelöltjük személyét illetően, mivel az ellenzék által támogatott jobbikos jelölt, Kálló Gergely egy nap alatt leadta az induláshoz szükséges aláírásokat, ám a kormányoldalon még azt sem tudták, hogy kit támogassanak az ellenzékkel szemben.

Némi kaotikus keresgélés után – a jelek szerint – a függetlenként jegyzett Molnár Tibort, Iváncsa polgármesterét szemelték ki, akivel a Magyar Nemzet is közölt egy jelentősebb terjedelmű interjút. Ebben magabiztosan nyilatkozta, hogy élvezi a térség további hét polgármesterének támogatását – akik közül három fideszes -–, és tárgyalásokat folytat a kormánnyal annak érdekében, hogy a környező települések minden segítséget megkapjanak a jövőben.

Ennek ellenére, a választókerületet rendre elvesztette a Fidesz az elmúlt években.

Tóth Bertalan pénteki sajtótájékoztatóján – a Hírklikk kérdésére – egyöntetű ellenzéki sikert jósol a választás eredményeként:

– Jobbikos jelölt indul Dunaújvárosban, de a Magyar Szocialista Párt – az ellenzéki együttműködés keretében – ugyanazzal az erővel és energiával vesz részt ebben a kampányban, mint minden más időközi kampányban. Akár eltérően más ellenzéki párttól, mi minden erőnket beletesszük, aktivistáink dolgoznak. És biztató, hogy az ottani közös jelöltünk sikert fog elérni, hiszen a Fidesz azt sem vállalta, hogy a saját jelöltjét ott megnevezze. Nagyon bízom benne, hogy újabb ellenzéki siker születik és egy ellenzéki képviselő tovább erősíti az ellenzéki együttműködést. 

Forrás: Hírklikk