Tovább húzódik a Fenyő-gyilkosság pere

HírKlikk 2023. november 7. 11:35 2023. nov. 7. 11:35

Portik Tamás alighanem a bolondját járatja a bírósággal. A Fenyő-gyilkosság négy éve tartó perének keddi tárgyalásán Póta Péter bíró bejelentette, hogy Portik Tamás ismét menesztette az ügyvédjét. Így már a hetedik ügyvéd következik.

Ezúttal az alig két hete újonnan felkért Szikinger Istvánt küldte el, noha még meg sem jelent a bíróság előtt. Ennek az lehet oka, hogy Szikinger kétórás védőbeszédre készült. Az eddig 28 évre elítélt Portik ezt kevesellte. Érzékelhetően arra törekszik, hogy elnyújtsa a pert. Még ha ez ügyben fel is mentenék, szemben Gyárfás Tamással, neki semmi sem sürgős… A mindenkori új ügyvéd felkészülési időt kérhet, hiszen tanulmányoznia kell a peranyagot. Ezt tette korábban, a per indulásakor a Portikot képviselő, Szikinger Istvánt felváltó Takács Gergely Tihamér, majd Icsu Róbert, aztán Vincze Tamás, akit Csontos Zsolt követett… Aztán újra jött és újra ment Szikinger. A keddi, a sorrendben hetedik új kirendelt képviselő: Danicz Linda. Póta Péter bíró tájékoztatta a jelenlévőket, hogy időközben Portik Tamás Halász Tamás ügyvéddel is felvette a kapcsolatot, de ő nem vállalta el a megbízást.

Kérdés, persze, hogy a hölgy hány hétig maradhat? Lesz-e nyolcadik, vagy akár kilencedik újabb ügyvéd? A névsor lassan már egy kisebb ügyvéd-telefonkönyv. Vajon meddig lehet ezt csinálni?

A kirendelt ügyvéd, Danicz Linda arra kérte a bíróságot, hogy fél órát beszélhessen Portik Tamással. Póta Péter emiatt szünetet rendelt el. Mintegy 40 perccel később az ügyvéd közölte, ahhoz, hogy tisztességgel elláthassa feladatát, neki minimum 3 hónapra van szüksége, védencének jár a tisztességes eljárás. A bíró megkérdezte őt, hogy tudja-e, eddig hány védője volt Portik Tamásnak? Danicz Linda erre azt felelte, hogy neki ehhez nincs semmi köze. Arra a kérdésre, hogy milyen hosszú lesz a védőbeszéde, kettő napot mondott. Ugyanannyi időt kért Portik Tamásnak arra, hogy az utolsó szó jogán megnyilvánulhasson.

Zamecsnik Péter ügyvéd Gyárfás Tamás képviseletében már befejezte a védőbeszédét. Gyárfás Tamás – mint korábban bírói kérdésre elmondta – az utolsó szó jogán ő maximum 5 percig akar szólni.

Póta Péter bíró ezután bejelentette, hogy a következő tárgyalási nap 2024. január 23-án, majd január 25-én és 30-án, valamint február 1-jén lesz. Így a korábban kitűzött november 9-i tárgyalási nap elmarad, miként a tervezett november 14-i ítélet is. A per 75 nap múlva folytatódik.

Forrás: Hírklikk


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom