Továbbra sem tudnak megélni a magyar mozik

HírKlikk 2021. június 21. 20:45 2021. jún. 21. 20:45

A járvány az élet számos területén átalakította a szokásainkat, igaz ez az olyan szabadidős tevékenységekre is, mint a mozibajárás.

Noha a mozik másfél hónappal ezelőtt kinyithattak, sokan továbbra is a streamingszolgáltatásokra esküsznek. Az elmúlt időszakban a legtöbb hely ráadásul a tartalékait is felélte, így most szinte kivétel nélkül mindenhol azért küzdenek, hogy legalább nullára kijöjjenek.

„Volt, aki közvetlenül a bejelentés utáni napokban ki tudott nyitni, ám egyes mozik nyitása júniusra csúszott, míg sajnos a mai napig vannak olyan helyek, amelyek az újranyitásért küzdenek. Egy biztos, gyorsan kellett cselekedni, sokfelé személyzetet is egyik napról a másikra toboroztak” – mondta Borsos Erika, a Mozisok Országos Szövetségének elnöke az Indexnek.

A látogatás feltétele jelenleg az érvényes védettségi igazolvány, más kötöttség nincs. A mozik ugyanakkor hozhatnak speciális szabályokat, van olyan hely például, ahol az előtérben kötelező a maszkviselés.

„A járvány a gyártókat és a forgalmazókat is nehéz helyzetbe hozta, a világszinten is eltérő korlátozások miatt sokat csúsztak a premierek” – mondta Borsos Erika. „Globálisan továbbra is nagyon bizonytalan a helyzet, a piac szereplői pedig megpróbálnak lépést tartani, és az új igényeknek megfelelni”.

Forrás: Index