Trianon balettet írt L. Simon László

HírKlikk 2020. augusztus 5. 14:13 2020. aug. 5. 14:13

Zajlik a „Trianon” balettünk zenei felvétele – posztolt ki egy kis ízelítőt a Facebookra az író származású fideszes politikus. Mint írja, a stúdiófelvételen az Óbudai Danubia Zenekar játszik, a Székesfehérvári Balett Színház bemutatója a Nemzeti Táncszínházban lesz december 1-jén.

A posztot kiszúró 444.hu megkérdezte L. Simon Lászlótól, hogyan alakult az előadás története. „Tőlem jött az ötlet, pontosabban onnan, hogy Egerházi Attila barátommal régóta terveztük, hogy csinálunk együtt valamit. Írtam egy történetet, egy jelenetekre bontott szüzsét, s arra szerzett egyórás zenét Kocsák Tibor. A zeneszerzés során végig együtt dolgozott a koreográfussal. A táncpróbák szeptemberben kezdődnek.”

Ami a történetet illeti, azt „úgy kellett megírni, hogy arra koreográfiát lehessen készíteni. Egy barátság történetén, személyes sorsukon keresztül mutatja be a nagy háború és az igazságtalan béke következményeit. A cselekmény jóval az első világháború előtt indul, egy nagyváradi és egy fehérvári fiú együtt tanul a kadétiskolában, majd a háborúban egymás mellett harcolnak. A többi legyen még titok...” – írta az egykori kulturális államtitkár.

Forrás: 444.hu