Trokán Péter köszönetet mondott a magyar egészségügynek

HírKlikk 2020. december 1. 20:40 2020. dec. 1. 20:40

A színész két hétig feküdt a Szent László Kórház infektológiai osztályán a koronavírus miatt.

Trokán Péter egy főpróbán kaphatta el a koronavírus-fertőzést. Amikor felmerült a fertőzés gyanúja, több gyorstesztet is csináltak, de mindegyik negatív lett. Mivel egyre rosszabbul érezte magát, a háziorvosa beutalta a László kórház fertőzőosztályára – írja az Index.

A színésznek a tüdejét támadta meg a vírus, de szerencsére nem került az intenzív osztályra, azonban oxigénnel kellett segíteni a légzését.

„Nagyon magas szintű orvosi munka folyik a Szent László Kórházban, emberfeletti teljesítményt nyújtanak az orvosok és az ápoló személyzet. Szinte megállás nélkül dolgoznak, mégis empatikusak, nyugodtak, kedvesek a betegekkel” – mondta el a színész gyógyulása után.

„Ez a történet nem rólam szól, nem az az érdekes benne, hogy Trokán Péter covidos volt, de már túl van rajta, hanem arról, hogy meg szeretném köszönni a gyógyító munkát, szakértelmet, kitartást és kedvességet, amit a Szent László Kórház infektológiai osztályán tapasztaltam. Külön köszönöm dr. Petrovicz Edina főorvos asszonynak és rajta keresztül az egész magyar egészségügynek mindazt, amit amit most a járvány alatt tesznek. Csak elismerés és hála illeti őket ezért” – fogalmazott a színész.

Forrás: Index