Túl sok diáknak van sok ötöse, nincs pénz ennyi oklevélre

HírKlikk 2019. július 17. 09:59 2019. júl. 17. 09:59

Elmaradt a diákok év végi dicséreteinek kiosztása Zuglóban, mert a tankerület szerint túl sokan voltak jó tanulók.

„Igen sajnálatos, hogy ennyi jó tanuló gyerek van a kerületben és a tankerületnek nincs pénze-ereje-kedve 1000-1500 db oklevelet kinyomtatni” - ezt írta az Indexnek az az olvasó, aki a nyilvánossághoz fordult, miután megtudta, hogy a Közép-Pesti Tankerületi Központ inkább utólag visszavont egy általános iskolásoknak kiírt pályázatot, mert túl sok diáknak van sok ötöse, és nincs pénz ennyi laminált A4-es papírra.

A gyerekek számára nem túl biztató döntésről bizonyítékul egy levelet is elküldött, amiben az érintett iskola igazgatója tájékoztatja a tanárokat és a szülőket arról, hogy „az iskolák nagyságrendekkel több gyerek nevét küldték be, mint amire számítottak, és sajnos nincs mód ennyi tanulót oklevéllel jutalmazni, ezért a „100 ötös” programot leállították”. Az igazgató hozzátette, hogy őszintén sajnálja, hogy a legjobb tanulóknak okoztak ezzel csalódást.

A portál megkereste a tankerület vezetőjét, Dr. Házlinger Györgyöt, aki ugyan először választ ígért, majd végül már a telefont sem vette fel, helyettese állítása szerint szabadságra ment. Az iskolában az igazgató semmire sem reagált, egy kollégája jelezte, hogy ő is szabadságon van.

A "100 ötös" program létezését két iskolából is megerősítették a tankerületben, azonban az idei tanévzárón ott sem tapasztalták a szülők, hogy kiosztották volna az elismeréseket.

Forrás: Index