Tuzson szerint Brüsszel nem áll meg, támad

HírKlikk 2017. május 5. 12:15 2017. máj. 5. 12:15

A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár szerint Brüsszel megtámadta a jelenleg zajló nemzeti konzultációt, közben viszont alapvető tényeket hallgat el, illetve ferdít el.

Tuzson Bence pénteki budapesti sajtótájékoztatóján a konzultáció témái közül példaként hozta a bevándorláspolitikát, amellyel kapcsolatban - mondta - Brüsszel "elhallgatja" azt a tényt, hogy az Európai Bizottság már hozott egy határozatot a migránsok Európán belüli - létszámkorlát nélküli - elosztási rendszeréről.

Megemlítette továbbá az energiapolitika kérdését, mert míg szerinte Brüsszel azt állítja, hogy a villamos energia szabadárassá tétele csökkentené a díjakat, addig az látszik, hogy 2010-2015 között az EU-ban átlagosan 20 százalékkal nőttek az áramárak.

Az államtitkár kitért a külföldről finanszírozott szervezetekre is, arra hívva fel a figyelmet, hogy egy uniós javaslat a tervezett magyarországi szabályozásnál sokkal szigorúbbat vezetne be a nem kormányzati szervezetek (NGO) finanszírozásának nyilvánossága ügyében.

Közölte, a nemzeti konzultációt támadó brüsszeli levélre a magyar kabinet részletes választ készít, amelyet néhány napon belül közzétesznek a kormany.hu oldalon.
Forrás: MTI