Új buszokat kap a budapesti agglomeráció

HírKlikk 2020. szeptember 13. 21:10 2020. szept. 13. 21:10

Bővül az alacsonypadlós buszflotta, 30 darab új csuklós Mercedes buszt állít forgalomba a Volánbusz Zrt. a budapesti agglomerációs járatokon.

Az első busz szombaton állt forgalomba. A Törökországban készülő, végig alacsonypadlós, légkondicionált buszflotta gyártása folyamatosan zajlik, várhatóan a többi 29 jármű is forgalomba áll még ebben az évben – számolt be róla Facebook-oldalán a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója, hozzátéve, a beszerzést a kormány anyagi támogatásával valósította meg a Volánbusz. 

A 37 ülő- és 84 állóhelyet kínáló csuklós buszok akadálymentesek, kerekesszékkel vagy babakocsival is igénybe vehetők, hasonlóak a BKV és a VT Arriva által Budapesten már működtetett Mercedes Conecto G csuklósokhoz. A hathengeres, 360 lóerős dízelmotorok a legkorszerűbb, Euro 6d környezetvédelmi normának is megfelelnek.

A kék színben készülő csuklósok a péceli 169E, a gyáli 84E-89E-94E buszcsaládon és a Csepelről Szigetszentmiklósra tartó járatokon állnak forgalomba, ezzel az agglomerációs mellett, jelentős részben budapesti utasokat is szolgálnak majd Budapest XVII., XVIII. és XXI. kerületében.

A Volánbusz vidéki városokban is forgalomba állít hatvan ugyanilyen buszt, ezek – sárga, fehér és ezüst fényezésben – például Győrbe, Székesfehérvárra kerülnek.