Újabb ellenzéki győzelem a Fidesszel szemben, ezúttal Szombathelyen

Jász 2018. október 14. 20:08 2018. okt. 14. 20:08

A Sztárklikk információi szerint folytatódott a Mezőtúron és Rákospalotán elkezdett ellenzéki sikersorozat, ugyanis ismételten alulmaradt a kormánypártok jelöltje, ezúttal a szombathelyi időközi választáson. Dr. László Győző 927 szavazatot kapott, amíg a Fidesz jelöltjére csupán 696-an voksoltak.

57 százalék voksolt az ellenzék által támogatott Dr. László Győzőre, és mindösszesen 43 százalék a kormánypártok jelöltjére.

Időközi választást tartottak Czeglédy Csaba volt választókerületében, mivel a tavaly júniustól előzetesben lévő, volt városi képviselő egy évig nem tudott részt venni a közgyűlésen, így a vonatkozó szabályok szerint elveszítette mandátumát.

Czeglédy mandátuma azért fontos a város szempontjából, mert a közgyűlésben eddig egyetlen szavazaton múlott, hogy a Fidesz számára meglegyen a többség. Eddig a fideszes városvezetés kénytelen volt a Pro Savaria színeiben bekerült Molnár Miklós alpolgármester támogatásra hagyatkozni, ami állandó egyeztetéseket igényelt.

Az előzetesben lévő Czeglédy Csaba egyik ügyvédjén keresztül a Sztárklikknek a szavazás előtti napokban azt nyilatkozta

Büszkeséggel tölti el, hogy húsz éven keresztül képviselhette a Derkovits lakótelepen élőket a szombathelyi közgyűlésben. Hatalmas fájdalom volt számára, hogy ezen kötelezettségétől és jogaitól súlyosan, törvénysértő módon megfosztotta a Csongrád Megyei Főügyészség. 

Dr. László Győzőt egy jó embernek tartja, aki nem fél a munkától és mindig kiáll az emberekért. Czeglédy Csaba azt kérte, hogy szavazzanak László Győzőre olyan bizalommal, ahogy korábban Csabára is tették ezt.