Újabb épületet foglaltak el a színművészetis hallgatók

HírKlikk 2020. október 1. 07:21 2020. okt. 1. 07:21

A hallgatók közleményükben azt írják, a rektorhelyettesi kinevezések után, a Film- és Médiaintézetet is blokád alá vették.

A diákok a leköszönő vezetőség lemondási idejének utolsó óráiban, szerda este, a sajtóból értesültek arról, hogy az általuk el nem ismert kuratórium pályáztatás nélkül nevezett ki az intézmény élére két új rektorhelyettest – idézi a közleményt az atv.hu.

Vezetőségük búcsúztatása után, éjszakába nyúló hallgatói fórumot tartottak, amely során szavazással döntöttek arról, hogy az éppen egy hónappal ezelőtt elfoglalt Vas utcai épület után, blokád alá veszik az SZFE Film- és Médiaintézetének Szentkirályi utcai épületét is. Őrséget állítottak, a kapun csak az egyetem polgárai léphetnek be.

Követeléseikből továbbra sem engednek a hallgatók – amíg a minisztérium azokat nem teljesíti, az épületek blokádját fenntartják. A mai naptól az egyetemi dolgozók sztrájkja is erősíti a teljes egyetemi polgárság autonómiáért folytatott küzdelmét – teszik hozzá.

Az éjszaka során, a Vas utcában meggyújtott őrláng minden magyarországi egyetem
szabadságáért ég tovább – az Egyetem téren budapesti felsőoktatási intézmények hallgatói várták több százan mécsesekkel, a hétvégén pedig fáklyás váltófutók viszik el öt egyetemi városba – zárják közleményüket.

Forrás: atv.hu