Újabb hatalmas pofon a Fidesznek

HírKlikk 2019. július 23. 09:44 2019. júl. 23. 09:44

Deutsch Tamás szerint csak „pancserpuccsot” vezényel a magyar ellenzék az Európai Parlamentben, de ettől függetlenül tény, hogy hétfőn két fideszes politikusról szóló szavazást is eltoltak szeptemberig.

A 24.hu szerint ez azért történt, mert az EP-bizottságokban tradicionálisan úgy szavaznak, hogy a jelölteket csak jóváhagyják a mögöttük kialakult többség tudatában, a két fideszes jelölt mögött viszont nem jött létre ez a többség.

Sem Hidvéghi Balázsról nem szavaztak hétfőn, hogy lehet-e az Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottság (LIBE) alelnöke, sem Bocskor Andreáról, hogy elfoglalhatja-e a kulturális és oktatási szakbizottság negyedik alelnöki székét.

Mint ahogy az Eurológus is írja, az európai parlamenti tisztségeket a választási eredmények arányában osztják el egymás között. Ennek értelmében ez a pozíció az Európai Néppárt képviselőcsoportjának, és azon belül a Fidesz-KDNP küldöttségnek jutott.

Tehát hatalmas pofon, hogy így visszadobták a két fideszes jelöltet - állapítja meg a portál.

Michaela Šojdrová, a néppárti frakció koordinátora visszautasította azt a javaslatot, hogy másik jelöltet állítson az Európai Néppárt. Egyrészt azért, mert a belső elosztási rendszerük ezt nem teszi lehetővé, másrészt azért, mert Bocskor Andreát személyesen is jó jelöltnek tartja.

Forrás: 24.hu