Újabb hírhamisítás a köztévében! Itt az elhallgatott DK közlemény

Kardos Ernő 2019. szeptember 28. 18:16 2019. szept. 28. 18:16

A náci propaganda eszköztárába illó módon bánt a köztelevízió az ellenzéki politikusok közleményével. Az MTVA először nyilvánosságot ígért, majd manipulálta a DK parlamenti képviselőjének, Vadai Ágnesnek a szövegét. Az ellenzéki pártok a hétvégi egyeztetés után várhatóan ismét a tv-székház elé vonulnak!

„Elképesztő, amit az ellenzék által megfogalmazott közleménnyel ma a közmédia művelt, lényegében kimeríti a náci propaganda eszköztárát” – nyilatkozta portálunknak Vadai Ágnes. Ismét hírhamisítás történt, amit egyébként az MTVA naponta elkövet az ellenzéki képviselőkkel szemben” – tette hozzá a képviselő. A DK politikusa szerint ezért a manipulációért is felelni fognak, mert az ellenzék minden lehetséges eszközt felhasználnak majd, hogy a felelősök megkapják büntetésüket.

Mint hírül adtuk az MTVA először ugyan rögzítette a képviselő által felolvasott közleményt, de azt az ígéretek ellenére sem szerkesztették be a műsorba. Ehelyett félrevezető felkonferálással, majd saját jogi szakértőjük segítségével próbálták magyarázni és manipulálni a történteket. Igyekeztek elhitetni, hogy hibás az a bírói ítélet, amely kimondja: az MTVA székházából törvénytelenül dobták utcára az ellenzéki képviselőket.

Arra a kérdésre, hogy miért csak a DK képviselői rendezték a mai akciót, Vadai Ágnes elmondta, hogy a következőkben egyeztetnek minden párttal, és közös fellépést is szerveznek, legközelebb hétfőn, de a bírói útra a Demokrata Koalíció politikusai terelték az ügyet az MSZP-s Kunhalmi Ágnessel, aki azonban ma más elfoglaltsága miatt nem tudott részt venni az eseményen.

A Hírklikk megszerezte a közleményt, amelyről az MTVA azt ígérte, nyilvánosságra hozza, de ezúttal is félrevezette a nézőket.

Vadai Ágnes szövegét szó szerint közöljük:

Ellenzéki országgyűlési képviselők kérésére fogok beolvasni Önöknek egy nyilatkozatot:

2019-re már mindenki számára egyértelművé vált, az MTVA a közvélemény pártatlan tájékoztatása helyett a Fidesz házi propaganda-birodalmaként működik. Az úgynevezett közmédiának ma az egyetlen célja az, hogy a Fidesz politikai megrendelésére álhírekkel, ellenzéket lejárató riportokkal és hazug kormányzati sikerpropagandával vezesse meg és tartsa hazugságban magyarok százezreit, millióit.

Az, hogy egy ilyen nyilatkozat beolvasására kértek ellenzéki képviselők, azt jelenti, hogy tevékenységünk megítélése élesen megosztott. Az ellenzék szerint a Magyar Televízió évek óta hazudik. Hazudik most, az önkormányzati választási kampányban is: hazugságokkal járatja le az ellenzéki polgármesterjelölteket, miközben adásba csak a fideszes polgármesterek és polgármesterjelöltek kerülhetnek.

Az ellenzék azt állítja, hogy - szó szerint idézem a szövegüket - Önök elől ismét elhallgatják az igazságot: Önök elől elhallgatják, hogy ha fideszes polgármestert választanak, az csak el fogja lopni a falujuknak, városuknak járó pénzt, Önök elől elhallgatják, hogy ha a fideszes polgármestereken múlik, továbbra sem rendelők vagy óvodák fognak épülni, hanem stadionok, Önök elől elhallgatják, hogy a Fidesz polgármesterei nem a népnek, hanem kizárólag Orbán Viktornak akarnak megfelelni. Ami itt zajlik, az nem közszolgálat, hanem agymosás.

A nyilatkozat azzal zárul, hogy - idézem - Szeretnénk azt tanácsolni Önöknek, hogy ha szeretnék tudni az igazságot, akkor kapcsoljanak el innen MOST, és ne kapcsoljanak vissza soha többé!