Újabb külpolitikai siker! Szijjártó együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá Sierra Leoneval

HírKlikk 2018. január 31. 06:51 2018. jan. 31. 06:51

Sierra Leone átfogó gazdaságfejlesztési stratégiája egybeesik a magyar gazdaságpolitikai erősségekkel, ily módon komoly külpiaci sikerekre nyílnak lehetőségek az afrikai országban a magyar vállalatok számára - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Budapesten, Kaifala Marah Sierra Leone-i külügyekért és nemzetközi együttműködésért felelős miniszterrel közösen tartott sajtótájékoztatón.

A magyar miniszter, aki hivatalában fogadta partnerét, és akivel a két minisztérium közötti együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá, egyeztetésüket követően közölte: az agrárium és a vízgazdálkodás, az energiaellátás, valamint az infrastrukturális beruházások területén dolgoznak majd közösen.

Kaifala Marah briliánsnak nevezte Szijjártó Péter kezdeményezéseit, amelyek világosan mutatják, hogyan lehetséges előnyöket teremteni a két gazdaság számára. Egyúttal megköszönte, hogy a magyar kormány támogatja Sierra Leone elképzelését, különösen most, amikor az afrikai országnak sok kihívással, természeti katasztrófával kell szembenéznie.