Újabb megyét lepett el a szemét

HírKlikk 2018. november 15. 06:33 2018. nov. 15. 06:33

Tolna megyében már egy éve óriási gondot okoz a hulladék elszállítása.

"Értesítjük a Tisztelt lakosságot, hogy 2018. november 7-én, szerdán Tolnán és Faddon elmaradt a szelektív hulladék begyűjtése. A pótlás időpontjáról a későbbiekben értesítést küldünk" - közölt egy újabb rossz hírt a lakossággal a szekszárdi önkormányzat tulajdonában lévő Alisca Terra Kft., amely a többségében Polgárdi és Baja városok tulajdonában lévő Vertikál Nonprofit Zrt. regionális közszolgáltató partnereként Szekszárdon és további ötvennyolc Tolna megyei településen gyűjti a hulladékot - írja a Napi.hu.

Ellenben egy jó hírt is megosztott a hulladékgazdálkodó cég a Facebook-oldalán: november 10-én Szekszárdról, Bátaszékről, Ozoráról begyűjtötték a korábban otthagyott szelektív hulladékot. Nem mindenki fogadta kitörő örömmel az Alisca Terra közleményeit. A hozzászólásokból nagyon úgy tűnik, hogy sokaknak van már elege a kukakáoszból.

Nem csoda, hogy elfogyott a türelem, hiszen a teol.hu már tavaly novemberben arról írt, hogy rengeteg panasz érkezett Szekszárdról és a környező településekről a szemétszállítás elégtelensége miatt. Az önkormányzati cég akkor a szűkös gépjárműparkkal indokolta az áldatlan állapotokat, műszaki okok miatt nem lehetett mindegyik autót hadra fogni. Az Alisca Terra munkaerőhiánnyal is küzdhet, hiszen rakodó és sofőr munkatársakat is keresnek.

A tolnai megyeszékhely önkormányzatának tulajdonában lévő cég anyagi helyzete sem a legstabilabb, hiszen 2016-ban és 2017-ben is 50-60 millió forintos veszteséggel zártak. Árbevételük 2016-ig egymilliárd forint felett volt, azonban tavaly már csak 760 millió forintos forgalmat bonyolítottak. Idén augusztus 8-án pedig a társaság törzstőkéjét 15 millió forinttal szállították le 299 millió forintról 284 millió forintra tőkekivonás miatt. Erről a cég hitelezőit is értesítették.