Újabb postahivatal zár be

HírKlikk 2020. január 27. 06:13 2020. jan. 27. 06:13

Február végén bezár a Somogy megyei Kiskorpád postahivatala. Az épület tulajdonosa felmondta az ingatlanbérleti szerződést. Az önkormányzatnak két lehetősége maradt, vagy megvásárolja az ingatlant, vagy máshol alakítják ki a hivatalt. Ám utóbbi költsége kétmillió forintba kerülne.

– Nincs törvényi kötelezettségük, hogy ezer fő lakosságszám alatt fix postát működtessenek és a mobilposta szolgáltatást részesítik előnyben – mondta el a sonline.hu-nak Szilvási Anita, Kiskorpád polgármestere. Ha az önkormányzat meg is venné az épületet, vagy másik épületben, több millió forintos átalakítással biztosítana helyet a működésnek, a Magyar Posta akkor sem garantálja, hogy hosszú távon maradhatna a fix hivatal.

A falubeliek terveztek egy lakossági fórumot, de a portál úgy tudja, ezen a Magyar Posta képviselői nem kívántak részt venni.

Ugyancsak a sonline.hu írta meg korábban, hogy 2019 nyarán Mosdóson – a kiskorpádihoz hasonlóan – eladták a postahivatal helyiségét. Azóta mobilposta működik a településen.

Forrás: sonline.hu