Újabb rekord az ellenzéki előválasztáson

HírKlikk 2021. szeptember 26. 10:00 2021. szept. 26. 10:00

Megdőlt szombaton a pénteki rekord az ellenzéki előválasztáson, és az online szavazatok aránya és száma is jelentősen nőtt.

Az Országos Előválasztási Bizottság által közölt adatok szerint szombaton összesen 89 202 ember voksolt, ebből 70 122-en a szavazópontokon, 19 080-an pedig online.

Forrás: MSZP

Az előválasztás kezdete óta már összesen 436 702-en szavaztak. Szombaton gyorsan meg is dőlt a pénteki rekord, majdnem 15 ezerrel többen szavaztak tegnap.

Az Országos Előválasztási Bizottság hangsúlyozta, hogy az interneten keresztül szavazók a nap folyamán vagy azt megelőzően regisztráltak.

A tömeges szavazás egyébként meglepetést okozott, korábban általános volt a nézet, hogy az már siker, ha 400 ezren voksolnak. Az előválasztást lebonyolító aHang utóbb beismerte, hogy alultervezték a rendszert. Mint a Hírklikk beszámolt róla, gyűjtést voltak kénytelenek indítani az előválasztás online szavazási kapacitásának bővítésére, mert bár a plusz operátorok bevonása nem okozott számukra problémát, de az eszközök vásárlásához további adományok váltak szükségessé.