Újabb vírusvariáns jelent meg, ezúttal Japánban

HírKlikk 2021. február 20. 07:40 2021. feb. 20. 07:40

Új koronavírus-variáns jelent meg Japánban. Az ázsiai ország járványügyi szakemberei szerint az új változat a tengerentúlról származhat, és nagyban eltér a Japánban szórványosan előforduló többi mutációtól.

Európában az új változatok terjedése a fő oka a fertőzésszámok növekedésének 0 írja az Euronews.

A németországi Robert Koch Intézet szakértői szerint a pandémia újabb fordulóponthoz érkezett: mind több a mutáció, így egyre nehezebb a védekezés.

 „Világosan látszik, hogy a koronavírus nem adja fel. Egyfelől az elmúlt két-három hétben csökkenést tapasztaltunk az új fertőzések számát illetően, és növekvő tendenciát az oltások számában. Másfelől viszont aggodalomra ad okot, hogy egyre több vírusmutáció kering az országban, és a számok nem csökkenek. Ezt azt üzeni, hogy ébernek kell maradnunk" – közölte Jens Spahn német egészségügyi miniszter.

Mint mondta, egyelőre egyértelmű trend nélküli mozgás érezhető a járványügyi adatokon, szembetűnő különbségekkel az egyes régiók között. Ezért a védekezés átalakul és országosan egységes helyett, térségenként eltérő intézkedések várhatók Németországban.

Forrás: Euronews