Újabb zseniális vállalkozó tűnt fel a Fideszben

HírKlikk 2019. március 27. 05:52 2019. márc. 27. 05:52

Gelencsér Attila, Kaposvár fideszes országgyűlési képviselője vagyonnyilatkozata alapján a tavalyi országgyűlési választások óta három cégben tett szert részesedésre, és egy siófoki nyaraló haszonélvezeti jogát is megvásárolta. Egyelőre az sem világos, hogy erre honnan volt fedezete – derül ki az Átlátszó cikkéből, amelyet a 168 Óra szemlézett.

A portál  - amelynek a cikkét a 168 Óra szemlézte - októberben írta meg, hogy a képviselő gyanúsan alacsony vételáron jutott hozzá tavaly részesedéshez a Maza Tészta Kft.-ben. A cikk megjelenése után egy helyi könyvvizsgáló jelezte, hogy szerinte alulbecsülték a részesedés értékét, az a papíron kifizetett 900 ezer forint helyett inkább valahol 31 és 59 millió forint között van.

 

Gelencsér Attila idén január 31-én közzétett vagyonnyilatkozatában azonban már nem csak a Maza Tészta Kft. szerepel, mivel a képviselő 2018 novemberében a cégháló másik két tagjába, a BB Kapos és a Pannon Füszért kft.-be is bevásárolta magát. 

A politikus választás utáni, 2018. májusi nyilatkozatában még egyetlen cégtulajdon sincsen. Szerepel viszont 22,8 millió forint bankszámlakövetelés. Januárra ez lecsökkent 3,8 millió forintra, ám a majdnem 19 millió forintos csökkenés sem magyarázza meg teljes mértékben a három cégrészesedés megszerzését.

Úgy pedig főleg nem, hogy a 2018-as vagyonnyilatkozatához képest az ideiben már egy siófoki, 72 négyzetméteres s társas nyaraló haszonélvezete is be van írva, amelyhez vásárlás jogcímén jutott hozzá a képviselő. Anélkül, hogy újabb hitelfelvételt tüntetett volna fel a nyilatkozatban. (Egy több mint 12 millió forintos családi magánkölcsönt már korábban is beírt.)

Forrás: 168 Óra