Ujhelyi sorra nyeri a pereket

HírKlikk 2019. június 21. 19:54 2019. jún. 21. 19:54

Sajtó-helyreigazításra kötelezte a Délmagyarország írott és online változatát a Szegedi Törvényszék pénteken hozott első fokú ítéletében, mert valótlanul híresztelték, hogy Ujhelyi István, az Európai Parlament szocialista képviselőjének szőregi házát több tízmillió forintért a Szeviép egy közbeiktatott cég segítségével újította fel.

A Délmagyarországnak az ítélet jogerőre emelkedésétől számított öt napon belül az Ujhelyi által sérelmezett cikkekkel azonos helyen és terjedelemben helyreigazítást kell közölnie. Az ítélethirdetésen nem jelent meg sem a felperes, sem az alperes, sem azok jogi képviselői.

A bíróság pénteken kihirdetett ítéletében megállapította, hogy a Délmagyarország a Baranyi Sándorral készített interjú alapján valótlanul híresztelte, hogy Ujhelyi István, szocialista politikus szőregi házának felújításának – egy közbe iktatott cég segítségével – a Szeviép Zrt. finanszírozta.

Lakatos Péter bíró az ítélet indoklásában elmondta, hogy a per korábbi tárgyalási napján tanúként meghallgatták Baranyi Sándort, a Szeviép Zrt. korábbi igazgatósági tagját, de tanúvallomása – a bírói megfogalmazás szerint – nem volt értékelhető.

A Délmagyarország kiadóját a Szegedi Törvényszék 377 ezer forint perköltség és 36 ezer forint egyéb költség megfizetésére kötelezték. Az ítélet nem jogerős, fellebbezést 15 napon lehet benyújtani.

Forrás: Hírklikk