Újra diktátorok között mutogatták Orbánt

HírKlikk 2019. augusztus 13. 09:49 2019. aug. 13. 09:49

Nem ez az első eset az Amerikában dolgozó brit tévésnél, hogy masszív autoriter vezetőként írja le a magyar miniszterelnököt.

A Last Week Tonight című műsor legutóbbi adásában John Oliver Türkeminsztánról, illetve annak diktátoráról, Gurbanguly Berdimuhammedovról beszélt hosszan, egy teljes részt kapott a közép-ázsiai ország. Ebbe a műsorba fért bele Orbán Viktor és Magyarország is - írja a hvg.hu.

A brit komikus (aki beszélt már autoriter vezetőként Orbánról korábban is) szerint Türkmenisztán az egyik legrosszabb hely a Földön, totális a rendőrállam, ismeretlen fogalom a sajtószabadság, valamint a mai napig működnek kényszermunkatáborok. Gurbanguly Berdimuhammedov pedig diktátorként irányítja az országot, óriási személyi kultusz épült köré.

A műsorvezető veszélyes állami vezetőnek nevezte a türkmén diktátort, de ettől még nem lenne érdekes, hisz olyan sok veszélyes vezető létezik korunkban. A portál szerint itt jött a képbe Orbán Viktor, mellette az észak-koreai diktátor, Kim Dzsong Un, fölöttük pedig Vlagyimir Putyin, Rodrigo Duterte és Recep Tayyip Erdoğan.

Ami különlegessé teszi a türkmén vezetőt, az a mérhetetlen személyi kultusza, ezzel indokolta John Oliver, miért kapott külön műsort. Felidézte, hogy Berdimuhammedov egyszer egy lóversenyen leesett a lováról, de a türkmén tévé nem mutatta, nehogy az ország vezetőjéről azt lehessen hinni, sebezhető.

Forrás: hvg.hu