Újságírók híján blogoldalakkal tervezik feltölteni az Index felületét

HírKlikk 2020. augusztus 8. 12:40 2020. aug. 8. 12:40

Arra biztatja a fele részben Vaszily Miklós NER-közeli médiavállalkozó érdekeltségében lévő Indamedia a blog.hu felhasználóit, hogy tegyenek közzé értékes tartalmakat, mert az Index körüli átalakítás miatt, hamarosan egyes blogos tartalmak az Index nyitóoldalán kiemelt megjelenést kaphatnak.

Felhívás jelent meg pénteken az Indamediához (az Index.hu Zrt. partnere) tartozó inda.blog.hu-n. A felhívásban – amire a hvg.hu bukkant elsőként – azt írják a bloggereknek, hogy mostantól tényleg kiemelt megjelenési helyük lehet az Index nyitóoldalán, mivel nem csak a blogketrecben (az Indexen lévő blogajánló dobozban) osztják meg majd a tartalmaikat.

„Biztos tudjátok – ki ne tudná –, hogy komoly változások vannak az Index szerkesztőségében. Ezek egyik hozadéka most, hogy lehetőség nyílt arra, hogy a blog.hu-s tartalmak az Index címlapon blogketrecen kívül is megjelenjenek” – biztatják az amatőr vállalkozókat.

Az Indamedia azt írja, hogy a szerkesztőségtől kapott információi szerint „az  Indexen semmilyen tartalmi irányváltás nem várható, és gőzerővel folyik az új szerkesztőségi csapat felállítása, de ebben az átmeneti időszakban megnyílik a lehetőség a blog.hu szerzői előtt, hogy az Index címlapján is megjelenjenek az írásaikkal a blogketrecen kívül is, így a bloggerek tartalmai jóval több olvasóhoz juthatnak majd el.”

A blog.hu és az Index címlapszerkesztői közösen választanak majd a blog.hu-n született írásokból, amelyek elsőként az Index címlapjának tetején, a hajtás feletti blokkban kezdik meg pályafutásukat. A címlapon látszani fog, hogy egy blog.hu-s tartalomról van szó. Ha a látogató rákattint, akkor egyből az adott blogposztra jut, pont úgy, mintha bármilyen blog.hu felületen találkozott volna a poszttal. A posztok később bekerülhetnek a blogketrecbe és blog.hu főoldalra is, ezekről a kiemelésekről továbbra is a blog.hu szerkesztőcsapata dönt.

A szerkesztőségi kiemelésre akkor van esély, ha a poszt teljes mértékben saját alkotás, korábban még sehol máshol nem jelent meg a magyar interneten, friss és aktuális, vagy bármilyen szempontból közérdeklődésre tarthat számot, a forrásokat megjelöli, és kizárólag olyan képeket használ illusztrációként, amelyek jogtiszta forrásból származnak, valamint a bejegyzést ajánlani kell a blogadminban lévő ajánlórendszeren keresztül – idézi a toborzót a media1.hu.

Forrás: media1.hu