Ungár: vérlázító a fideszes önkormányzati képviselők viselkedése

HírKlikk 2020. július 26. 15:55 2020. júl. 26. 15:55

Nem az önkormányzatoknak, hanem a kormánynak kell biztosítania a bérkiegészítést a szociális ágazatban dolgozóknak – mondta Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.

A politikus „vérlázítónak" nevezte, hogy fideszes önkormányzati képviselők több alkalommal a települések vezetőin kérték számon a szociális dolgozók bérkiegészítését.

Pécsen például a kormánypárt helyi képviselői azt javasolták, hogy az önkormányzat emelje 25 ezer forintról 50 ezerre a helyi szociális dolgozók egyszeri juttatását – mondta az ellenzéki politikus, hozzátéve, a kormány közben forráshiányra hivatkozva, nem biztosítja az állami szociális intézmények alkalmazottainak az 500 ezer forintos egyszeri juttatást.

Ungár Péter szerint, a bérkiegészítéshez szükséges 65 milliárd forint fedezetét több forrásból is meg lehet találni a költségvetésben. Megjegyezte ugyanakkor, hogy nem szeretne „populista jellegű" ötleteket sorolni.

Hangsúlyozta: a szociális dolgozóknak jár a jutalom, ha az egészségügyben foglalkoztatottak is kaptak, hiszen a veszélyhelyzet idején a két ágazat munkája szorosan összefonódott, együtt látták el az ápolási és a gondozási feladatokat.

A fideszes képviselőknek tehát nem az önkormányzatoktól, hanem a kormánytól kellene kérniük a szociális dolgozók megjutalmazását. Segíthetnek ugyanakkor azzal is, ha aláírják az LMP petícióját a bérkiegészítés támogatására – jegyezte meg Ungár Péter.  

Forrás: MTI/Hírklikk