Vajon hova menekülhetett Gruevszki unokatestvére?

HírKlikk 2021. február 24. 11:02 2021. feb. 24. 11:02

Észak-Macedónia hétfőn este nemzetközi elfogató parancsot adott ki Sasho Mijalkov volt titkosszolgálati főnök ellen, akit illegális lehallgatásokkal vádolnak, és aki a tárgyalás előtt eltűnt a lakásáról. – A hírt számos orgánum, köztük az AP amerikai hírügynökség is jelentette.

A 2016-ben kirobbant lehallgatási botrány megdöntötte az akkor mér tíz éve hatalmon lévő, konzervatív VMRO-DPMNE kormányt. Mijalkov és további 11 rendőrtiszt ellen emeltek vádat.

Mijalkov annak a Nikola Gruevszki volt kormányfőnek az első unokatestvére, aki Magyarországon kapott politikai menedéket. A vád az, hogy mintegy húszezer személy – köztük politikusok, bírók és újságírók – beszélgetéseit hallgattatta le 2006 és 2016 között. Házi őrizetben volt, de a pénteken esedékes ítélethirdetés előtt eltűnt a vasárnap megadott címéről. A jelentés emlékeztetett rá, hogy mindez kísértetiesen emlékeztet Gruevszki eltűnésére, aki 2018-ban hagyta el az országot, ahol egy korrupciós ügy miatt két évi börtönbüntetés várt rá, és Magyarországon kapott politikai menedéket.

Az AP tudósítását átvette a The Washington Post is.

Forrás: Hírklikk