Valaki nem mond igazat a Bangladesből Magyarországnak szánt vakcinákról

HírKlikk 2021. február 4. 19:19 2021. feb. 4. 19:19

A BDNews bangladesi portál a múlt héten jelentette, hogy Magyarország megkereste az ország kormányát, és ötezer adag vakcint kért. A bangladesi portál szerint az illetékes miniszter ezt a parlamentben jelentette be azzal, hogy eleget tesznek a magyar kérésnek. A magyar külügyminisztérium mindenesetre másként számolt be az ügyről.

A magyar hatóság azt mondta a Blikk című lapnak, hogy Banglades ajánlotta fel az ötezer adagot, hálából azért, hogy magyar orvosok szétválasztottak egy ottani sziámi ikerpárt. A minisztérium hozzátette, hogy a tárgyalások még folynak. A Blikk szerdán reggel közölte a cikket, de délutánra a minisztérium úgy döntött, hogy nem fogadja el a vakcinát. Ezt a Magyar Nemzet című lap közölte: a minisztériumot idézve azt írta, hogy a magyar fél megköszönte a felajánlást, de nem fogadja el. 

Végül a Politico rövid jelentése szólt arról, hogy Magyarország az unió első tagállamaként engedélyezte a Sinopharm kínai vakcinát, és ugyancsak az EU politikájától eltérv,e rendelt az orosz oltóanyagból is. Banglades az AstraZeneca vakcinából Indiától rendelt, ahol egy ottani intézet a vakcinát szerződés alapján, Ázsia számára gyártja. Dakka megrendelése alapján, már hárommillió adagot kapott, még további 25 millió dózisra van szerződése, és további kétmillió adagot India adományozott. Az oltási kampány február 7-én kezdődik. 

 
Forrás: Hírklikk