Valakinek elment az esze a Magyar Postán

HírKlikk 2019. január 30. 07:15 2019. jan. 30. 07:15

Ellenzéki képviselők kedd délelőttre sajtótájékoztatót hirdettek a Magyar Posta székháza elé Mondjon nemet a posta a rabszolgatörvényre! címmel.

A 24.hu ennek kapcsán kérdéseket intézett a postához, amire a következő választ adták:

 

Magyarországon mindenkire ugyanazok a törvények vonatkoznak, emellett az állami cégekre speciális szabályok is érvényesek. Társaságunk nem kíván részt venni Soros európai parlamenti választási politikai kampányában.

A sajtótájékoztatón az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó elmondta, a Magyar Posta vezetőjét is meg akarják kérdezni arról, bevezetik-e a „rabszolgatörvényt”.

Közölte, a múlt héten ezt a kérdést több mint 150 állami cég vezetőinek tették fel írásban. Mindenhonnan ugyanazt az egymondatos választ kapták:

a társaság nem kíván politikai kampánykérdésekkel foglalkozni.

A képviselő ezt úgy értékelte, hogy a megkérdezett állami cégek nem tettek eleget a törvényi kötelezettségeiknek, mert „nem adtak valódi választ”.

A Népszava emlékeztet rá, hogy az állami cég reakciója kísértetiesen hasonlít a kormány kommunikációjához. A lap felidézi, hogy nemrég két másik nagy állami vállalat még nem volt ennyire "fegyelmezett", sőt, előbb az MVM, majd a MÁV is azt jelezte, nem tervezi, hogy a jelenlegi határon (300 óra) túli rendkívüli munkavégzést rendeljen el a munkavállalók számára. A Népszava szerint elképzelhető, hogy valakiknek nem tetszett, hogy a két állami cég ezzel lényegében nemet mondott a rabszolgatörvényre, ezért mostantól mindenki csak a "szokásos" válaszokat adhatja az ellenzéki politikusok vagy a média ilyen témájú megkeresésére. 

Forrás: Hírklikk