Valamit nagyon titkol a Fidesz

HírKlikk 2017. október 30. 15:06 2017. okt. 30. 15:06

A Jobbik "csonkabizottságot" hoz létre a Fidesz 2010 és 2017 közötti kampányköltéseinek vizsgálatára - közölte Volner János, az ellenzéki párt frakcióvezetője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján, miután a parlament igazságügyi bizottsága nem támogatta egy hivatalos vizsgálóbizottság felállítását.

Volner János szerint az ellenzék egy emberként szeretne tisztán látni az ügyben.

A frakcióvezető a HírTV Műsorszolgáltató és Hirdetésszervező Zrt. által tett feljelentésre hivatkozott, amely szerint a Fidesz nem fizetett a szolgáltatásért. Emellett szerinte az is bebizonyosodott, hogy a kormánypárt a költés harmadát vallotta be az Állami Számvevőszéknek.

Volner János kifejtette: egyebek mellett arra vár választ, mekkora költségvetési kár keletkezett, kinek milyen fokú büntetőjogi felelőssége van, továbbá hogy mennyire befolyásolta az ügy a 2010-es és 2014-es parlamenti választás eredményét.

Kitért arra is: korábban már volt olyan vizsgálat, amikor a Fidesz kezdeményezésére megnézték a pénz útját a Tocsik-botrányban érintett MSZP-nél és SZDSZ-nél. "Fideszes kettős mérce" tapasztalható, a mostani kezdeményezést ugyanis akadályozzák - tette hozzá a jobbikos politikus.