Válaszolt Deutsch Tamás kirohanására a bírói hivatal elnöke

HírKlikk 2020. szeptember 26. 10:51 2020. szept. 26. 10:51

A kémvádak alól felmentették, de a költségvetési csalás miatt 1 év 6 hónap, három évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték Kovács Bélát csütörtökön, a Budapest Környéki Törvényszéken.

A 24.hu emlékeztet: a bíró az ítéletben bizonyítottnak látta, hogy a Jobbik volt EP-képviselőjét az orosz hírszerzés beszervezte, de mivel csak olyan információkat osztott meg Moszkvával, amelyek mindenki számára elérhetőek, ezért a bíróság szerint, sem az EU, sem Magyarország érdekeit nem sértette ezzel.

Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője az ítéletet azzal kommentálta, hogy

A „független” magyar bíróság álláspontja szerint, a volt jobbikos KGBélát az orosz titkosszolgálat beszervezte, az orosz titkosszolgálatnak dolgozó ügynöknek kiképezte, és KGBéla rendszeresen és konspiratív körülmények között találkozott a diplomata státuszban Budapesten tartózkodó fedett orosz titkos ügynök tartótisztjeivel.
Mindezek alapján, a bíróság FELMENTETTE KGBélát a kémkedés vádja alól.
Beszéljünk világosan: az ügyben eljáró elsőfokú bíróság nem jogerős ítélete nettó hazaárulás.
Ennyi.

Az Országos Bírói Hivatal elnöke nyílt levélben reagált erre. Sinyei György azt írja:

A függetlenség nem jelenti azt, hogy a bírói ítéletek ne lehetnének kritika tárgyai, azonban tisztelt képviselő úr nyilatkozata a véleménynyilvánítás határait meghaladja. A fentiekre tekintettel, a bíróság függetlenségét megkérdőjelező és az adott ügyben hozott ítéletet hazaárulóként minősítő megállapítását ezúton visszautasítom.

 

Forrás: 24.hu