Választási csalás miatt tüntettek a grúz fővárosban

HírKlikk 2020. november 15. 05:30 2020. nov. 15. 05:30

Több ezren tüntettek szombaton Tbilisziben a grúz parlament épülete előtt. Az egykori szovjet tagköztársaságban azután kezdődtek tiltakozások, miután az ellenzék bejelentette, hogy a két héttel ezelőtti parlamenti választásokon csalással győzött a jelenleg is kormányzó Grúziai Álom pártja. Az ellenzéki pártok emiatt nem vesznek részt a parlament munkájában sem.

– Már nem bízunk a kormány javaslataiban. Ezek többé nem érdekesek. A kormány megpróbálja leállítani a tiltakozást, de nekünk el kell érnünk a célunkat – mondta egy tüntető az Euronewsnak.

– Az egyetlen elfogadható tárgyalási alap, ha új választásokat írnak ki, mert a választást elcsalták. Akkor is ezt fogom mondani, ha már én leszek az utolsó tüntető az utcán – mondta egy másik tüntető.

A Grúziában 2012 óta hatalmon lévő kormánypárt a szavazatok 48 százalékát szerezte meg az október végi választáson. A legnagyobb ellenzéki pártokat tömörítő koalíció 46 százalékot kapott. A választás óta gyakorlatilag folyamatosak a tüntetések Grúziában.

Forrás: Euronews