Válogatás a Fidesz-médiából

Gusztos István 2020. október 25. 12:46 2020. okt. 25. 12:46

Gondoltam, egy hetet fogok végigkövetni, de csak eddig jutottam...

hirado.hu

… a műszaki akadályt mélységben, a kerítés alatt több helyen is meg kell hosszabbítani - Bakondi

Történelmet hamisított nagyapja szerepével kapcsolatban Donáth Anna?

A baloldali ellenzékhez, a kommunista, a bukott diktatúrához hű, a „vörös poliphoz” tartozó propagandamédia pedig a hisztériakeltésben volt érdekelt. Elterjedt, félő volt, hogy a kormány „lövetni fog”. Közben a miniszterelnök, Antall József kórházban, a kormánytagok egy része pedig külföldön volt. Általános, kézzel fogható volt a félelem attól, hogy a Vörös hadsereg átveszi a hatalmat és „rendet csinál”.

„Emlékezés", közszolgálatilag, a taxisblokádra… Én semmi ilyesmire nem emlékszem, pedig elég nagy voltam már…

„Vörös poliphoz tartozó propagandamédiáról" sem tudok, széljobbos kormánypártiról annál inkább… Különben az az időszak még a valódi közmédia fénykora volt. És senkinek, talán a leghibbantabb, legelvadultabb szélsőjobbos propagandistának sem jutott eszébe, hogy a „Vörös hadseregtől" félnie kellene.

„Magyar Nemzet"

Mindig valóságos aranybánya – persze, nem aranyat, hanem sok náci-nyilas jellegű dumát találhat benne, aki szereti, vagy aki csak tudni akarja, hol tart a kormány „médiája". De most csak egy „mérsékelt" handabandát idézek. Átvétel a szintén fideszes „nemzetközi hírügynökségtől", a V4NA-tól:

Magyarországgal és Lengyelországgal szemben az előítéletek már működnek

Ismét bebizonyosodott, hogy a nyugati baloldali lapok kettős mércét alkalmaznak Magyarországgal és Lengyelországgal szemben. Ezúttal a The New York Times című amerikai liberális propagandakiadvány…

A valóságnak ez a durva kifordítása utoljára a Rákosi-érában és a kádári megtorlás időszakában jellemezte a pártlapokat: egy szinte kizárólag alja propagandát, uszítást közlő szennylap minősíti – egyetértőleg átvett szövegben – „propagandakiadványnak" a világ egyik vezető lapját. Igaz, az említett időkben csak pártlapok voltak – remélhetően ezt már nem lesz ideje az önkénynek megcsinálnia. Igaz az is, hogy akkor durva fenyegetés volt minden ilyen szöveg; ma is az, ám egyre nevetségesebb.

Magyar Hírlap

Bajkai István: pártfinanszírozási kérdéseket is felvet az áramlopás

Nyilván… A médiafinanszírozás, a „nemzeti konzultációk" finanszírozása stb., általában az, hogy a Fidesz (Orbán) sajátjaként kezeli a közpénzeket, semmilyen problémát sem vet föl, hiszen csupán a „vörös propagandagépezet" szánalmas vinnyogása…

Bán Károly:

A Színház- és Filmművészeti Egyetem „forradalmár hallgatói” és kőliberális provokatőr tanácsadóik az 1956-os forradalmat és szabadságharcot a szovjetekkel leverető kommunisták, a kádári utódpárt asszisztenciájával kísérve, játszanak szabadságharcosdit, forradalmasdit.

Ráadásul egy igazi forradalmi emlékhelyről, a Vas utcából indulva, ahol „az 1956-os egyetemisták vére öntözte az utcát”. Ide kívánkozik a náciság motívu­mait és az antiszemitizmust újra és újra felmutató, magát „néppártnak” hazudó Jobbik is, amely mára hamisítatlan Ballik lett. Ha ez a színházi szereposztás nem az ötvenhatos forradalmárok emlékének megcsúfolása, akkor mi számít annak?

Orbán szavai, „aprópénzre váltva": „Ballik"; a Jobbik állhatatos nácizása, „feledve", illetve feledtetve, hogy a Jobbikkal náci korszakában Orbán igen szívesen édelgett… És persze komcsizás stb. És persze a komcsizás, liberálisozás (értsd: zsidózás) nem állhat meg nyílt zsidózás, sorosozás nélkül.

„Ötvenhatos forradalmárok emlékének megcsúfolása"... Nyilván Orbán és Wittner magányos koszorúzása a méltó emlékezés…

Szerintem évtizedek óta nem idézték meg szebben, méltóbban 56-ot!

Régi tervem, hogy időnként összeállítok egy-egy válogatást a kormánypárt sajtójából. Mondjuk, egy-egy hét anyagaiból: nézzünk szembe azzal, hová sikerült leküzdeniük magukat. De sosem sikerül: most is egy hetet akartam szemlézni, de az első nap hányingert okozott, pedig ezek igazán „mérsékelt" szövegek…

És a terrormédia aljába – TV2, prostisrácok stb. – bele sem néztem...