Változik valami, ha kirúgják Demeter Szilárdot?

Gusztos István 2020. november 29. 14:45 2020. nov. 29. 14:45

Demeter Szilárd az Orbán építette pályán futott, csak kicsit meghosszabbította, csaknem Auschwitz-Birkenauig. Ha netán kirúgják, és Kossuth-díjat sem fog kapni, talán fölszedik, fölszedjük az orbáni vágányokat?

Egyelőre „válaszol" az őt ért „támadásokra", ugyanolyan arcátlanul, amilyen szinte minden megnyilvánulását jellemezte. De tegyük föl, napokon belül kirúgják.

Akkor mi lesz..? Megváltozik talán az Orbán-„média" tartalma, hangneme; a „közmédia" hírműsoraiban híreket fog közölni, politikai műsorai kiegyensúlyozottak lesznek? Eltávolítják Orbán agitproposait, és újságírókat vesznek föl helyettük? A „közrádió" Vasárnapi újság című gyűlöletmagazinjába is?

Leállnak azzal az évek óta űzött, eszelős és aljas sorosozással, amelyhez fogható antiszemita hecckampány párját ritkítja a második világháború utáni Európában? Netán bocsánatot kérnek a sorosozás előtti piszkos, antiszemita, korábban  a miépesekkel és a jobbikosokkal közösen folytatott uszításaikért?

Fölhagynak a cigányozással, buzizással, és helyreállítják a fékek és ellensúlyok általuk szétvert rendjét?

Bocsánatot kérnek a cégéres rasszistáknak, gyűlölködők sokaságának adott kitüntetésekért?

Békemenetet indítanak az emberi jogokért, a toleranciáért, a nyitott társadalmakért?

Nem beszélnek többet az egész nemzet nevében, kiközösítve a társadalom felét, vagy éppen nagyobbik felét? Nem fognak hazaárulózni, komcsizni, libernyákozni?

Egyáltalán: lemondanak az orwelli újbeszélről, és ezentúl emberi hangot fognak használni?

Vagy mi az ördög lesz, ha netán kirúgják Demeter Szilárdot? Bocsánatot kérnek, amiért kinevezték mindenféle biztossá, a PIM főigazgatójává? Hiszen ismerték...

Feloszlatják a Magyar Művészeti Akadémiát is? Érvényesnek fogadják el az SZFE félévét, és visszahívják a „kuratóriumot"?

Visszaadják a Magyar Tudományos Akadémiának kutatóhálózatát, és ünnepélyesen bocsánatot kérnek a CEU-tól, elismerve szerzett jogaikat?

Világnézetileg semleges állammá alakítják a Magyar Köztársaságot, és mindenkinek lehetővé teszik, hogy világnézetileg semleges oktatásban részesüljön?

Újjáépítik az oktatást és az egészségügyet? Visszaadják az elrabolt magánnyugdíjakat? Hát a Balatont, a kastélyokat, hegyeket-völgyeket? Helyreállítják az önkormányzatiságot?

Szóval: történik valami, ha netán kirúgják Demeter Szilárdot..? Megbánnak mindent, mellet verve, lemondanak, és föladják magukat? Töredelmes beismerő vallomást tesznek, és bíznak bíráik méltányosságában és elfogulatlanságában?

És mi történik híveikkel? Akiket hosszú ideje naponta hergelnek, uszítanak? Azokkal, akiket embertelen és ostoba gyűlölködővé tettek? Akiket megfélemlítettek, megvásároltak; akik rendes emberek is lehettek volna, ha államilag nem hülyítik-vadítják őket? Ők is bocsánatot kérnek az általuk megbántottaktól, akik meg is bocsátanak..?

Hát ellenfeleikkel, akiket végső kétségbeesésbe kergettek, és akik között sokan már alig különböznek híveiktől?

Mi történik a Fidesz által lezüllesztett országgal, ha Demeter Szilárdot nem fogják kitüntetni, hanem kirúgják..?

Ha nem szedjük föl az orbáni vágányokat, semmi sem fog történni.