„A Fidesz végre találkozni fog az emberek valódi véleményével is!"

HírKlikk 2020. június 25. 08:45 2020. jún. 25. 08:45

Az előzetes várakozásokat jóval felülmúlva, gyűlnek a gyűjtőpontokon a nemzeti konzultációs ívek. Több ellenzéki párt, számos civil csoport, és magánszemély is elkezdte gyűjteni az íveket, amelyekre az emberek leírhatják a valódi véleményüket is.

Hadházy Ákos és Szél Bernadett még korábban bejelentették, hogy arra kérik azokat, akik szerint a kormány újabb nemzeti konzultációja csak egy konzultációnak álcázott propaganda, és nem akarnak szó nélkül elmenni emellett, vagyis cselekedni akarnak, azok küldjék el nekik a leveleket. 

„Itt a lehetőség az igazi konzultációra, írd le, mondd el mit gondolsz a magyar kormányról, az intézkedéseiről. A Fidesz végre találkozni fog az emberek valódi véleményével is!" – szól a felhívás.

Számítottunk rá, hogy az emberek megértik, miről szól ez az akció, mégis várakozásainkon felül jelentkeznek egyre többen, akik nemcsak visszaküldik a nemzeti konzultáció íveit, hanem gyűjtik is őket – mondta Hadházy Ákos a Klubrádiónak. 

Hozzátette: örömteli, hogy sok magánszemély, civil szervezet és párt is csatlakozott a „hazug levelek” gyűjtéséhez. Közölte, hogy kedden Jászberényben kiálltak egy pulttal és két óra alatt 500 ívet gyűjtöttek össze.

Hadházy úgy véli, el tudják majd érni, amit szerettek volna, hogy emberek tömegei, akár milliói mondhassák el, elegük van a kormánypropagandából és az „agymosásból”.

Már elérhetők Facebook-oldalukon azok a térképek és táblázatok, amelyek megmutatják, hova lehet bedobni vagy eljuttatni személyesen a konzultációs íveket. Sokan nem merik a postára bízni, ezért jelentkeztek olyan önkéntesek, akik akár köztereken, magánlakásokban vagy boltokban összegyűjtik a leveleket.

A politikus hozzátette: az íveket sok helyen még csak a napokban kapják kézhez a választók, így az akció érdemben a következő napokban indul majd.