Váratlan döntés: elhagyja az Operettet Veréb Tamás

HírKlikk 2018. október 22. 12:16 2018. okt. 22. 12:16

Előbb csak szerepeket utasított vissza, majd az István, a király című előadásból is kiszállt.

Felmondott az Operettszínházban Veréb Tamás. A színész a Blikk információi szerint néhány hete két új feladatot utasított vissza - írja a hvg.hu. Nem vállalta az Abigélben és A kék madárban neki felajánlott szerepeket, nemrég pedig közölte a művészeti titkársággal, hogy a majd egy hónapja bemutatott István, a király előadásból is kiszáll, az október 23-i előadás az utolsó, amelyet megcsinál.

A lapnak a döntését azzal indokolta, hogy az elmúlt két évben sorra lekerültek a repertoárról azok a darabok, amelyek nagyon fontosak voltak számára – ilyen volt az azóta kirúgott Kerényi Miklós Gábor által rendezett Notre Dame-i toronyőrben Quasimodo szerepe.

Veréb 2013 óta számos főszerepet játszott az Operettszínházban. Az Elfújta a szél című musical egyik férfifőszerepében mutatkozott be, majd 19 évesen megkapta a Rómeó és Júlia musical címszerepét. Azóta számos főszerepet játszott a Mozart!-ban, a Miss Saigonban, a Szép nyári napban, a Notre Dame-i toronyőrben vagy legutóbb az István, a királyban.

A színész azt mondja, most szeretne a tévés szerepléseire és a könnyűzenei karrierjére összpontosítani. A döntését az Operettszínház főigazgatója, Lőrinczy György elfogadta, de sajnálja, hogy így zárult a közös munka, és művészeti menedzserként nagyon rossz döntésnek tartja, amit tett.

A Blikk emlékeztet arra, hogy Veréb Tamás az első színész, aki éppen akkor távozik a színházból, amikor kiderült: februártól már Kiss B. Atilla operaénekes veszi át a Budapesti Operettszínház vezetői feladatait, ő nyerte ugyanis a főigazgatói pályázatot.