Varga Judit a sorosozásról

Gusztos István 2021. március 30. 14:45 2021. márc. 30. 14:45

Igazából nem érdekes, mit hazudik Varga Judit – de olyan különleges arcátlansággal, annyira szemérmetlenül teszi, hogy nehéz volna szó nélkül hagyni.

Legutóbbi interjújában minden vádat visszautasítottKözölte: a magyar kormány lenne az első, aki megvédené Sorost, ha vallása vagy származása miatt támadnák…

Kétségtelenül van valami új abban, amit a magyar kormány művel, mégpedig hosszú ideje: valami egészen aljas, az ország mindennapjait uraló antiszemita hecckampányt űzni úgy, hogy közben zéró toleranciát hirdet, Netanjahuval haverkodik, és a cégéres antiszemiták között időnként még ki is tüntet egy-egy zsidó vallási vezetőt.

Bár van ennek bizonyos horthysta előzménye...

Annak persze undorítóan rossz az íze, ha a kormány tagja bármilyen kontextusban is „megvédésről" beszél: védjen meg téged a Fidesz...

Sorost a Fidesz és szellemi hátországa, „köz"- és terrormédiája úgy zsidózza, hogy a szót ki sem kell mondania. Sőt: akár éppen azok vádolhatók antiszemitizmussal, akik ebben a förtelmes hecckampányban zsidózást vélnek fölismerni…

Természetesen nem vallása miatt gyalázzák Sorost, hiszen meglehetősen köztudott, hogy nem vallásos. Így aztán „fölháborodva" utasítják vissza a zsidózás vádját, ölelgetve a kellően simulékony zsidó vallási vezetőket.

A Fidesz számára Soros származása miatt lett alkalmas célpont: a legalja magyar hagyományokra épít, miközben magát a szót csak néha mondja ki, írja le, főleg terrormédiájában. Nem is kell: éppen elég, ha hívei mondják ki, írják le.

A Fidesz a MIÉP-pel, majd a Jobbikkal közösen folytatott antiszemita-rasszista hecckampányok után – konrádozás, hellerezés, kertészezés, esterházyzás(!) stb. – talált rá Soros Györgyre, az ideális célpontra. Arra az emberre, aki kellően gazdag, aki szerteágazó tevékenységet folytat, és féldemokráciák, autokráciák, diktatúrák kijelölt bűnbakja, és célpontja akár Izrael bizonyos vezetőinek, politikai-vallási erőinek is.

Soros György, az ördögi, nemzet- és keresztényellenes, migránspárti nyitott társadalom apostola..! Soros György, a világ legkorruptabb üzletembere, a rejtőzködő háttérhatalom vezére, a vigyorgó, a világot behálózó pók..!

Nem kell tehát zsidózni: elegendő, ha a hívek megfelelően tudják azonosítani. Nem kell a plakátokra ráírni, hogy „mocskos zsidó" – néha azért ismeretlenek ráírják – elegendő sunyi, némileg takart, de azért könnyen fölismerhető módon, bizonyos hagyományokat föleleveníteni.

Feledhetetlenül szégyenletes volt a sorosozó plakátkampány, amely Orbániában (párt)állami szintre emelte – a második világháború utáni Európában példátlanul – az antiszemita uszítást.

És tehették, tehetik: a kulturált Európában félrenéznek, befogják orrukat is – mintha valaki csupán társaságban elfingotta volna magát… Szemüket is eltakarják, hogy ne lássák a rasszista-antiszemita uszítás közbeni lopásokat.

Pedig sokkal többről van szó: ami Orbániában, ebben a kis országban történik, egész Európát fenyegeti. A példa – a társadalom lezüllesztése – bizony ragadós.