„Varga Judit másfél évnyi miniszterség alatt jutott el a teljes erkölcsi csődig"

HírKlikk 2021. január 29. 06:53 2021. jan. 29. 06:53

A Momentum EP-képviselője szerint az igazságügyi miniszter kijátszotta Magyarország törvényeit, amikor falusi csok-támogatás igénybevételével épített újjá egy régi balatoni házat.

Telex írta meg, hogy a balatonhenyei ház szerepel Varga Judit 2020. januári vagyonnyilatkozatában. A lapnak nyilatkozó szakértők szerint csok-támogatást nyaralóra nem lehet igénybe venni, csak családi házra, azzal a feltétellel, ha abban legalább tíz évig gyermekeivel együtt él a támogatást igénylő család. A vagyonnyilatkozat szerint egyébként Vargáék balatonhenyei háza nem nyaraló, hanem családi ház.

A minisztérium azt közölte az RTL-lel: a korábban Brüsszelben dolgozó miniszter és a szintén ott foglalkoztatott férje azt tervezte, megbízatásuk lejárta után három gyermekükkel együtt Balatonhenyére költöznek, csakhogy mindketten munkát kaptak Budapesten.

Donáth Anna arról ír Facebook-oldalán: miközben igazságügyi miniszterként a jogszabályok őrének kéne lennie, Varga Judit azzal van elfoglalva, hogy miként játssza ki saját kormányának törvényeit, hogy jogosult maradjon a nyaralójára felvett csok-ra, és szerezzen mellé még egy 200 millió forintos társasházat.

„Varga Judit másfél évnyi miniszterség alatt jutott el a teljes erkölcsi csődig. Varga Juditnak le kell mondania! Egy csok-kal csaló miniszter nem képviselheti tovább hazánkat az Európai Unióban, és nem vehet részt többet a magyar törvények megalkotásában, amiket pénzért kijátszott" – áll a bejegyzésben.