Varga Judit minden vádat visszautasított

HírKlikk 2021. március 29. 18:50 2021. márc. 29. 18:50

Varga Judit szerint „Magyarország úttörő volt abban, hogy megváltoztassa az EU Jeruzsálemmel, mint Izrael fővárosával kapcsolatos hozzáállását. Az igazságügyi miniszter a Jewish News-nak nyilatkozott.

 Varga Judit cáfolta, hogy a kormány antiszemita felhangokat használna, amikor Soros Györgyöt támadja. Kifejtette: „Magyarország minden erőfeszítést megtett, hogy garantálja a zsidó közösség életét”, és bírálta, hogy másutt az unióban tiltják a kóser vágást. Azt állította, az antiszemitizmus kártyáját mindig kijátsszák Magyarország ellen.

Bírálta az Európai Uniót, amiért kettős mércét alkalmaz Izraellel kapcsolatban, és hangsúlyozta, hogy Magyarország az egyetlen állam a kontinensen, amelynek diplomatái vannak Jeruzsálemben. „Ez azt mutatja, hogy Magyarország az úttörő Európa Jeruzsálemmel kapcsolatos hozzáállásának megváltoztatásában”.

„Alaptalan az a vád, hogy a kampány antiszemita lett volna. Mindig azt mondtuk: ha Sorost vallása, vagy származása miatt támadnák, mi lennénk az elsők, akik megvédik” – idézte a Jewish News a Sorossal kapcsolatos bírálatokról elmondott véleményét.