Vásárhelyi Mária: nem ők, hanem mi fogunk a szégyenpadra ülni

HírKlikk 2021. december 1. 16:06 2021. dec. 1. 16:06

„Tényleg némán tűrjük, hogy Magyarországra újra rákerüljön a fasiszta bélyeg?” – tette fel a kérdést közösségi oldalán a szociológus, aki szerint ha azt akarjuk, hogy lekerüljön rólunk ez az „újabb szégyenbélyeg”, akkor a világ tudomására kell hoznunk, hogy csak egy valamit gyűlölünk: „az országunkat kifosztó, kiárusító fasiszta zsarnokokat és talpnyalóikat”.

„A második világháború idején sem volt mindenki nyilas ebben az országban, sőt! Biztos, hogy legalább a lakosság fele nem értett egyet a náci párttal. Ám mivel a kormány nyilas volt, így az országra is rákerült a bélyeg, az egész világ így tartotta számon” – kezdi bejegyzését Facebook-oldalán Vásárhelyi Mária, aki szerint a Fidesz egyértelműen szélsőjobboldaliként identifikálja magát, amivel magával rántja az országot is.

„Nem ők, hanem mi fogunk a szégyenpadra ülni” – jegyzi meg a szociológus, aki visszaemlékezik arra, hogy amikor „tizenegynéhány évvel ezelőtt” a Fideszt „szélsőjobboldali, totális hatalomra törő pártként” definiálta, akkor mindkét oldal „rátámadt”.

„Pedig amióta Orbán kijelentette 2002-ben, hogy a „haza nem lehet ellenzékben”, azóta nyilvánvaló, hogy pártja szélsőjobboldali, fasiszta párt” – jelenti ki Vásárhelyi.

A szociológus szerint a jelenlegi kormány már több mint egy évtizede kap felhatalmazást a „kirekesztésre, gyűlöletkeltésre, rablásra és arra is, hogy tízezrek haljanak meg amiatt, hogy fontosabbnak tartják hatalmuk megtartását, mint az emberi életek megóvását”.

„Ha azt akarjuk, hogy lekerüljön rólunk ez az újabb szégyenbélyeg, akkor nekünk magunknak kell ennek érdekében cselekednünk; a világ tudomására hoznunk, hogy nem vagyunk fasiszták, nem gyűlöljük sem egymást, sem a kisebbségeket, sem a menekülőket, sem a szegényeket. Csak egy valamit gyűlölünk; az országunkat kifosztó, kiárusító fasiszta zsarnokokat és talpnyalóikat” – zárja sorait Vásárhelyi.

Forrás: Facebook