Végre már van lehetőség az egészségügy, oktatás fejlesztésére is

HírKlikk 2019. május 17. 06:30 2019. máj. 17. 06:30

A magyar gazdaság növekedési ütemének köszönhetően most van lehetőség arra, hogy egészségügyi, oktatási és családvédelmi intézkedések történjenek - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a III. kerületi Szent Margit Rendelőintézet új orvosi eszközeinek beszerzéséről szóló sajtótájékoztatón csütörtökön.

Varga Mihály - aki a II. és III. kerület fideszes országgyűlési képviselője is - kiemelte: törekedni kell arra, hogy a demográfiai tendenciákat "pozitív irányba fordítsuk, ezért fontos, hogy az erőforrásokból olyan fejlesztéseket is megvalósítsunk", amelyek a következő nemzedékeket is szolgálják.

A miniszter kitért arra, hogy az Egészséges Budapest Program (EBP) keretében kezdtek hozzá a szakrendelők megújításához, a program részeként 32 szakrendelő komplex fejlesztése és átalakítása valósul meg valamivel több mint 50 milliárd forint értékben. Jelezte, az elmúlt években olyan beruházásokat tudtak elindítani, illetve megvalósítani országszerte, amelyek javítják a betegellátás színvonalát.

Varga Mihály a képviselői körzetéhez tartó fejlesztések közül kiemelte a Szent Margit Kórház beruházásait, épületének korszerűsítését és az eszközpark fejlesztését. Megkezdődött a II. kerületi egészségügyi szolgálat új épületének építése a Frankel Leó úton, folyamatban van a XII. kerületi hegyvidéki szakrendelő kialakítása, valamint hamarosan átadják a Szent Ferenc Kórház új szárnyát is.

Ezenkívül a Szent János Kórház és az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet orvostechnikai eszközbeszerzése is megvalósult, amivel párhuzamosan a Szent János Kórház centrumkórházzá vált, valamint elindult a Budai Irgalmasrendi Kórház fejlesztése is - ismertette.

A tárcavezető jelezte, a magyar gazdaság egészséges növekedési pályán van, ezért örömét fejezte ki, hogy a kormány a 2018-as családok éve után családvédelmi intézkedéseket is elindít.

Ezek között említette a fiatalok támogatását, a babaváró programot, azt, hogy a csokot használt lakás vásárlására is igénybe lehet venni, valamint a háromnál több gyermeket nevelő nők szja-mentességét. Jelezte, hogy bővíteni fogják a bölcsődei férőhelyeket a mostani 50 ezerről 70 ezerre, és bevezetik a nagyszülői gyedet, illetve hozzájárulnak a nagycsaládok autóvásárlásához is.

"Akkor beszélhetünk emelkedő nemzetről, ha minden területnek megadjuk a szükséges lehetőséget és támogatást. Ha ezek a fejlesztések, programok megvalósulnak, akkor Magyarország azon országok közé fog tartozni, ahol jó élni, dolgozni és kiteljesedni"

- fogalmazott Varga Mihály.

Forrás: MTI/Hírklikk