Végül Orbán közelébe kerül a Simicska-birodalom maradéka

HírKlikk 2020. február 21. 14:34 2020. feb. 21. 14:34

A miniszterelnök korábbi legnagyobb szövetségesének érdekeltségei közvetítőemberek révén, jelenlegi szövetségesének birodalmába olvadnak – írja az mfor.hu értesülései alapján a hvg.hu.

Simicska Lajos mezőgazdasággal foglalkozó vállalkozásai közül a Mezort Általános Befektetési Zrt., a MóriczFarm Kft. és a Óvár-Agro Befektetési, Szolgáltató és Kereskedelmi Zrt. is a Talentis Agro Zrt.-be olvadt be, amely Mészáros feleségével közös cége. Egyetlen mezőgazdasági profilú céget tartott meg Simicska egyébként, a Hárskúti Mezőgazdasági Zrt.-t, amely tevékenységet váltott: kecsketenyésztés helyett lótenyésztésre tért át – olvasható a cikkben.

A lap megemlíti Simicska egykori médiacégeinek sorsát is: jogutód nélkül szűnt meg az egykori Metropol ingyenes napilapot kiadó MTG Metro Gratis Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. és a szintén Megapolis-tulajdon sonitusMedia Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. is. Végelszámolás alá került a Nemzet Lap- és Könyvkiadó Kft. és a Lánchíd Kereskedőház Kft. és a reklámban utazó VM Eger Hirdetésszervező, Hirdetésközvetítő és Tanácsadó Kft.  A Lánchíd Rádió Műsorszolgáltató Kft. pedig Mészáros egyik szövetségeséhez, Tima Jánoshoz, Alcsútdoboz fideszes alpolgármesteréhez került. Simicska volt óriásplakátos cége pedig már a Pro-Ráta Holding Zrt.-hez tartozik.