Vekerdy Tamás: most csak a hazaárulás, a harácsolás folyik

HírKlikk 2019. június 18. 07:10 2019. jún. 18. 07:10

Az ismert gyermekpszichológus szerint most arra trenírozták az országot, hogy higgyen az aljas összeesküvés-elméletekben, rettegjen, irigykedjen, gyűlölje a zsidókat, a másikat.

Vekerdy Tamásról talán túlzás nélkül mondható, hogy az ország legismertebb gyermekpszichológusa, aki most a válással és a körülötte lévő családi drámákkal és nehézségekkel kapcsolatos olvasói leveleket és szakértői válaszait gyűjtötte egy kötetbeVálás – és ami körülötte van címmel. Ennek apropóján jelent meg vele egy interjú a Könyvesblog oldalán. A beszélgetés során néhány mondat erejéig kemény bírálatot fogalmaz meg a jelenlegi kormánnyal szemben.

Vekerdy Tamás szerint az önismeret és a lelki egészség kultúrájának teljes hiánya ordít a magyar társadalomból. Ez szerinte részben abból az örökségből fakad, hogy különböző őrült rendszerek gázoltak át Magyarországon az elmúlt évtizedekben. A Horthy-rendszertől a Rákosi-korszakon át ezek teljesen kifordították magukból az embereket. Többek között arra trenírozták az országot, hogy higgyen az aljas összeesküvés-elméletekben, rettegjen, irigykedjen, gyűlölje a zsidókat, a másikat.

„Nagyrészt ma is ez a program és az üzenet, csak épp a migránsokkal. De hol van migráns? Ki az a migráns? Miről beszélünk? Utáltam a Kádár-rendszert, de kezdem egyre konszolidáltabb korszaknak látni, a gyilkosként és árulóként hazaérkező Kádárt pedig a nemzet jótevőjének, aki a Szovjetunióval szemben kivívott egy bizonyos önállóságot, és legalább nem tette zsebre az ország vagyonát. Ehhez képest most tényleg csak a hazaárulás, a harácsolás folyik.”

Hercsel Adél beszélgetése a gyermekpszichológussal ide kattintva olvasható.

Forrás: Hírklikk