Vidnyánszky: februártól új helyszínen folytatódik az oktatás az SZFE-n

HírKlikk 2020. november 11. 19:00 2020. nov. 11. 19:00

Az egyetem fölé rakott alapítvány kuratóriumának elnöke azt is mondta, ezzel kapcsolatban már meg is kezdődtek a felújítási és egyéb munkálatok, „készítjük elő a helyszíneket”, de azt nem árulta el, ezek hol vannak.

Február 1-jétől új helyszíneken folytatódik az oktatás a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. „Én személyesen egy sokkal nyitottabb, színesebb és gazdagabb életet élő egyetemet vizionálok” – mondta még erről Vidnyánszky Attila az Inforádiónak.

Az új járványügyi rendeletek miatt, az SZFE hallgatói hétfő este megszavazták, hogy abbahagyják az egyetem fizikai blokádját. A hallgatók keddi sajtótájékoztatójukon azt is mondták, hogy szerdától digitális oktatásra állnak át, az egyetem épületeit és kollégiumait pedig még kedden elkezdik kiüríteni.

A hallgatók az egyetemet azután foglalták el, hogy augusztus végén az egyetem fölé helyezett alapítvány, élén Vidnyánszky Attilával, benyújtotta az új alapító okiratot, mire az egyetem teljes vezetése és szenátusa – ami az egyetem legfőbb döntéshozó szerve – lemondott. Az SZFE hallgatói nem ismerik el legitimnek a kuratóriumi tagokat, és az autonómia visszaadását követelik.

Forrás: InfoRádió