Vigyázat, kamu-Népszabadságot terjesztenek!

HírKlikk 2019. november 13. 06:43 2019. nov. 13. 06:43

A megszüntetett Népszabadság logóját használó, az egykori napilapra tördelésében erősen emlékeztető nyomtatványt hordott szét motoros futár több fővárosi szerkesztőségbe.

A feladó ismeretlen volt, ahogy az újságszerűségnek sincs impresszuma, a szerzői fiktív nevek. A láthatóan profin szerkesztett és gyakorlott tollforgatók által megírt pamfletben megjelenő irományok ugyanakkor egyértelműen politikai provokáció célját szolgálják, a Fidesz és a szélsőjobb ellenzékkel szembeni propagandáját tükrözik - írja a Népszava

Az „újság” hátlapján Karácsony Gergely, Baranyai Krisztina és Soproni Tamás a jó ideje megszűnt SZDSZ logója alatt szerepelnek, a címlapon a második cikk címe: a „migráció az egyetlen esélyünk”, szövegkiemelésben a „terrorizmus a nagyvárosi lét szerves része” állítás szerepel, de az „olvasói levelek” rovatnál a „levélíró” a kommunista népbíróságok újraindítása mellett érvel.

A Népszava megkereste a Népszabadságot bezáró és a logót és a névhasználatot azóta is tulajdonoló Mediaworks-öt, hogy tudnak-e erről az akcióról. Csermely Péter, a Mediaworks Hungary vezérigazgató-helyettese elmondta: nem tudtak erről az akcióról, a Népszabadság nevének, logójának a használatára senki sem kért tőlük engedélyt, „nem is kapott volna” – tette hozzá Csermely Péter, leszögezve: ha szükséges, a Mediaworks jogi eszközökkel fog fellépni az ügyben.

Az NMHH-hoz eddig nem érkezett bejelentés a Népszabadság bárminemű újabb megjelenésével kapcsolatban – közölte a lap megkeresésére a hivatal kommunikációs igazgatósága. Ugyanakkor leszögezték: a médiatörvény értelmében Magyarország területén bárki adhat ki sajtóterméket, a kiadást követő hatvan napon belül pedig köteles bejelenteni a hivatalhoz, nyilvántartásba vétel céljából. A nyilvántartásba vétel nem feltétele a szolgáltatás megkezdésének.

Forrás: Népszava