Viki Horror Pikcsőr Só – 2.0: Demszky magas, Orbán kisnövésű

HírKlikk 2019. június 2. 08:48 2019. jún. 2. 08:48

Folytatjuk az első Orbán kormány idején történt érdekességek közreadását. Szórakoztató, ám egyben tanulságos múltidézésünk célja, hogy az akkori híreken keresztül bemutassuk: a mostani ámokfutás nem 2010-ben kezdődött, hanem már Orbán Viktor első országlása (1998-2002) között is adódtak érdekes dolgok az országban. Az alábbiakban az első Orbán-kormány idejéből gyűjtöttünk híreket. Egytől egyig valódiak, és a legtöbb esetben még azt is sikerült megállnunk, hogy ne fűzzünk hozzájuk semmilyen kommentárt.

- 1999. júniusában a Magyarország – Izrael válogatott labdarúgó mérkőzésen a magyar közönség egy része az izraeli himnusz alatt hátat fordított a pályának, fütyült, mocskos-zsidózott, mindenféle ordenáré szövegeket énekelt és Mussolinit éltette. A rendőrség nem adott ki közleményt.

- Júliusban az Építész Kamara felhívta Schwajda György figyelmét, hogy jogában áll azzal és olyan házat terveztetni, amilyet csak akar, feltéve, ha a számlát maga állja. Miután azonban az épülő Nemzeti az adófizetők pénzéből épül, talán nem lenne ésszerűtlen figyelembe venni a hatályos magyarországi törvényeket, melyek kimondják: közpénzből készülő épületet csak pályázattal lehet terveztetni, az építést pedig közbeszerzés útján kell majd bonyolítani.

- Augusztusban kiderült, hogy be kellett vonni az ötödikeseknek íródott, Ember és társadalom című tankönyvet. A többi között olyan megfogalmazások szerepeltek benne, mint például: a cigányok egy részére jellemző a bűnözés, nem tudnak, és nem is akarnak beilleszkedni a társadalomba.

- Orbán Viktor egy menetrendszerinti repülőgéppel Párizsba utazott. A gépet telefonon azzal fenyegette meg két unatkozó tizenhárom éves, hogy bomba van a fedélzeten. Szegény fiúk azt hitték, a Malévval szórakoznak, és álmukban sem gondolták volna, hogy politikai kalamajka kerekedik a diákcsínyből.

- Szeptemberben bemutatták a leendő Nemzeti Színház makettjét a IX. Kerületi Fidesz irodájában. Nem egy közintézményben, nem egy művelődési házban, nem a Parlamentben, hanem a Fidesz-irodában. Mintha nem is Nemzeti, hanem Fidesz Színház épülne a Ferencvárosban.

- Grespik László, a Fővárosi Közigazgatási Hivatal vezetője kvótákat állapított meg azzal kapcsolatban, hogy mely országbeli külföldiek hány ingatlant vehetnek Magyarországon. A betelepülni vágyóktól egy kérdőíven Grespik úrék az iránt is érdeklődtek, mi a vallásuk.

- Kövér László, a Fidesz elnöke, a párt legutóbbi összejövetelén arra szólította fel a polgárokat, hogy mindenki vívja meg a maga csatáját, boltban, piacon, a családban. Hogy békeidőben miért kell az embereket polgárháborúba invitálni, azt legföljebb Kövér úr kezelőorvosa tudná megmondani.

- Októberben megtudhattuk, hogy Grespik László szerint Jézus nem zsidó, hanem magyar volt, mi több, Árpádházi, a finnugor történetírás hazudik, a magyarok igazi történetét pedig a Vatikánban őrzik, a magyarság elől elzárva, titokban.

- Demszky Gábort, Budapest főpolgármesterét lemondásra szólította fel a Keresztény Demokrata Szövetség. A derék demokraták azon akadtak ki, hogy Demszky Kínában tett látogatása során sértő megjegyzéseket tett a magyar miniszterelnökre. Állítólag Demszky azt mondta, hogy Orbán Viktor azért féltékeny rá, mert kis növésű.

- Az ügyészségi nyomozó hivatal emberei tetten érték Székely Zoltánt, amint egy vállalkozótól egy táskában húszmillió forintot vett át. Székelyt azonnal kizárták a kisgazda frakcióból. Bánk Attila frakcióvezető a kizárást követően azonnal kijelentette: nincs Székely ügy a kisgazdáknál.

- Csurka István szemére vette Torgyánnak, hogy nem mondott igazat a holland farmerek tervezett betelepítésével kapcsolatban. Ilyen szemenszedetten, mondta Csurka, még a kommunisták sem mertek az emberek szemébe hazudni. Ezt követően megjegyezte: nem kér választ Torgyántól, mert ismeri az elmebetegségnek azokat a tünetmondatait, amik következnek.

Folyt. köv.

Forrás: Hírklikk