Viktor, mint fénykép Szilárd hasán

Föld S. Péter 2019. szeptember 20. 07:18 2019. szept. 20. 07:18

Rossz az, aki rosszra gondol. Németh Szilárd, a Fidesz egyik legismertebb oszlopa nem holmi megszerezhető előnyökért viselte Csepelen főnöke fotóját a hasán. Neki nincs szüksége ilyen rosszul értelmezett lojalitásra: ő tényleg szereti Orbán Viktort. Egész szívével és rendületlenül. Ha kell, életét és vérét.

Nincs ebben semmi rendkívüli, mindnyájan ilyenek vagyunk: aki szeretetre méltó, azt szeretjük. Az viszont már Németh Szilárd érdeme, hogy felismerte Orbán Viktorban, hogy szeretni való. Pedig, tehetett volna más fotót is a hasán domborodó pólóra, szép színésznő, népszerű énekes fényképét. De ő nem őket szereti, hanem Orbán Viktort.

Meg azt a bűvös, 2030-as számot, ami a vezér fizimiskája fölött virít. Nem azt jelenti, hogy a Fidesz vezérkarának összeadott életkora 2030 év, hanem hogy Orbán Viktor eddig tervez. 2030-ig szeretne hatalmon maradni, utána átadja a marsallbotot másnak.

Nem az ellenzéknek adja át, mert ebben az országban – jó helyről, Gulyás Gergely minisztertől tudjuk – csak ők kormányozhatnak. És Budapestet is csak ők vezethetik, ha nem az ő emberük, Tarlós István lesz a főpolgármester, akkor ugrik a beígért ezermilliárd forintos fejlesztés.

Persze, ha Tarlós nyer, lehet, akkor is ugrik. Van az a régi vicc, biztosan mindenki ismeri, hogy Orbán Viktor egy aranyhalat sütöget. Arra megy egy haverja, s szörnyülködve csapja össze a kezeit: Te meg vagy húzatva Viktor? Megsütöd ezt az aranyhalat? Kívánhattál volna hármat tőle. Mire Orbán: három kívánság? Már megvolt.

Németh Szilárd most büszkén domborít a felvételen, de lesz idő, amikor majd igyekszik meg nem történtté tenni, ami a képen látható. Letagadja, hogy ő volna a fotón, talán csak valaki, aki hozzá nagyon hasonló. Vagy elmondja mindenkinek, hogy valóban ő van a fotón, de csak azért, hogy belülről bomlasszon. Azért épült be a Fideszbe, mert ha nem ő épül be, akkor beépül helyette más. És még mindig jobb, ha az ő kifinomult, cizellált eszmeisége épül be a Pártba, mintha nála méltatlanabb személy tette volna ugyanezt.

És ez tényleg így van. Ha ezer évig élünk, akkor sem találnák olyan embert, aki Németh Szilárdnál autentikusabban viselné ezt az Orbán Viktor fotójával súlyosbított pólót!

Vörös Csepel, vezesd az arcot!