Vincze Lilla: fontos és hasznos a nemzeti konzultáció 

HírKlikk 2021. február 25. 10:09 2021. feb. 25. 10:09

Vincze Lilla EMeRTon-díjas énekesnőnek markáns véleménye van az újranyitásról szóló nemzeti konzultációról. 

– Alapvetően nagyon fontos és hasznos lépésnek tartom az újranyitásról szóló nemzeti konzultációt. Az oltások folyamatosságával a kései tavasz, kora nyár bárcsak hozhatná a ‘szabadság levegőjét’ az életünkbe! Szeretnék nagyon optimista maradni ezzel kapcsolatban! Természetesen fokozatossági alapon, amíg egy bizonyos védettség nem alakul ki a lakosság körében. Ezzel párhuzamosan, akik még nem kerülhetnek sorra az oltásokban, vagy még szabadon dönteni szeretnének, azoknak jó volna, ha rendelkezésükre állhatnának továbbra is a tesztek. Ez egyben kiválthatná a védettségi igazolványt, aminek a bevezetésének ötletével nem igazán értek egyet – mondta el a Metropolnak Vincze Lilla.

Az énekesnő szerint következetesnek kellene maradni a koncertek, kulturális programok sportrendezvények szervezése, kivitelezése kapcsán és nyitásában. Mindenkire vonatkozzanak egyformán a kialakított szabályok:,

– A fokokozatosság elvének vonatkoznia kell az éttermek, szállodák, edzőtermek nyitására is, természetesen az előírt biztonsági szabályok betartásával. A nyári hosszú nappaloknak köszönhetően, jöhetne a kijárási tilalom enyhítése is, ami életszerű ės praktikus döntés volna – mondta el véleményét az énekesnő.

– Nagy tömegrendezvények, fesztiválok egyelőre nem csak itthon, de külföldön sem megvalósíthatóak most, de a nyár és a járványügyi helyzet javulása hozhat még meglepetéseket – mondta reménykedve Lilla.