Visszavonulót fújtak a PestiSrácok: bocsánatot kértek Nagy Blankától

Nagy András 2019. április 18. 09:34 2019. ápr. 18. 09:34

A PestiSrácokon kért bocsánatot Pilhál Tamás a Nagy Blankáról készített, eredetileg a Facebook-oldalára kiposztolt szoknyás fotó miatt. A történet ezzel azonban aligha ér véget a srácok számára: a diáklány ügyvédjén keresztül úgy értesültünk, hogy hivatalos helyreigazítást várnak a kormánypárti propagandaportáltól.

„Sajnálom, hogy kitettem azt a fotót és hozzá azt a szöveget... Töröltem. Egy rossz vicc volt. Bocsánatot kérek!” – írta szerda délután Pilhál Tamás, a napokban nagy botrányt kavaró szoknyás kép közzétevője. A PestiSrácok munkatársának bocsánatkérése a kormánypropaganda-oldalon az után jelent meg, hogy megírtuk: a gimnazista lány jogi útra tereli az ügyet. Ugyanakkor Nagy Blanka ügyvédjétől úgy tudjuk, hogy a portál hivatalos helyreigazítását is várják az ügyben.

A tegnapi bocsánatkérés után az MSZP is azt közölte, hogy a párt ügyvédje, Litresits András vállalta Nagy Blanka képviseletét abban a perben, amelyet "a gyalázatos aláfotózás" ügyében indít a kiskunfélegyházi diáklány. "Bizonyítani szeretnénk a kép elkészítésének jogellenességét, majd sérelemdíj iránti igényt is érvényesítene az MSZP ügyvédje. Nem hagyjuk, hogy bárki visszaéljen Blankával, ezért mi továbbra is védeni fogjuk a szókimondó fiatalt!" – írták a szocialisták.

Azt pedig, hogy a PestiSrácok szerkesztősége mennyire gondolja komolyan a megbánást, valószínűleg az is mutatja, hogy még az említett bocsánatkérő írás előtti nap is egy olyan vezércikket jelentettek meg, amelyben például azt írják: „Ha valaki nem tud kultúrember módjára fölöltözni egy kampánynyitóra (még ha az a prolipárté is), és közszemlére tesz olyasmit, amit úrinő nem szokott, az a minősített bulvár esete. Ergo: nem a PestiSrácok.hu-ra való.” Igaz, ehhez a – szintén Pilhál által jegyzett - cikkhez már csak az eredeti, szoknyás kép szerkesztett változatát szerkesztették be…