Viszik az adományokat a Jánosba – vécédeszkák is érkeznek

HírKlikk 2019. december 6. 13:59 2019. dec. 6. 13:59

„Vécédeszkákkal és takarókkal érkeznek az emberek a Szent János Kórházba” – címmel közöl tudósítást Budapestről a Euronews magyar adása. A portál már korábban is beszámolt arról, hogy a Szent János Kórház adománygyűjtésbe fogott, alapvető eszközöket kérve a lakosságtól. Nem csak a lakosok igyekeznek segíteni – például a szomszédos kerület polgármestere bejelentette, hogy a II. kerület a reprezentációs kiadások helyett, a kórháznak segít.

Korábban többek közt gumikesztyűt, villanykörtét és vécédeszkát is beleírtak az adományként várt tárgyak listájába – a kórház csütörtöki közleménye alapján pontatlanságból – olyan dolgokat, amelyek a Euronews helyszíni tudósításában szereplő adományozó is vitt magával. Ám miután a magyar sajtó beszámolt róla, a Szent János Kórház csütörtök reggelre módosította az adománygyűjtő Facebook-kampányának szövegét. Eszerint „a listát összeállítók közül páran pontatlanul értelmezték a feladatot, így olyan eszközök is listára kerültek, amiket a kórház természetesen kötelezően biztosít az ellátás során, ezek tévedésből kerültek adománygyűjtő eseményünk kommunikációs csatornáira”.

A felhívásra Őrsi Gergely II. kerületi polgármester is reagált, azt írta a Facebookon, hogy reprezentációs kiadások helyett a Szent János Kórháznak segít. „A gyűjtéshez képviselőink is csatlakoznak. Ha tehetitek, támogassátok ti is a kórházat” – tette hozzá.

A János kórház módosított közleménye bírálatot is tartalmaz már. „Nagyon sajnálatosnak tartjuk, hogy egy jó szándékú kezdeményezést, a közösségi összefogás és társadalmi felelősségvállalás szép szimbólumát az ellenzéki sajtó visszájára fordítja és a negatív kampány részévé teszi” – áll a módosított közleményben.

Forrás: Hírklikk